نحوه محاسبه تناژ ناخالص لندینگ کرافت های ساخت ایران بر اساس کنوانسیون محاسبه تناژ 1969

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی صنایع دریایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NSMI09_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6921
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن رضا صفری

کارشناسی ارشد مهندسی کشتی سازی و مدیر عامل موسسه رده بندی ایرانیان

سعید کاظمی

دکترای مهندسی سازه های دریایی و مدیر واحد تحقیق و توسعه موسسه رده بندی

سیدمجید میرقادری

کارشناسی مهندسی کشتی سازی و کارشناس ارشد واحد تحقیق و توسعه موسسه رده

چکیده

اجراء طرح ارتقا ء سطح ایمنی شناورهای سنتی در ا یران توسط سازمان بنادر و کشتیرانی در نهایت به جایگزینی لنجهای فرسوده با شناورهای بهینه منجر شد . از آنجایی که لنجهای چوبی عمدتا به بنادر فرعی تردد می نمایند و این بنادر و سایر محل هایی که این لنجها در آن مکانها لحام می شوند، معیارهای مورد نیاز اسکله های است اندارد را ندارند لذا شناور بهینه جایگزین می بایست توانایی تردد و لحام شد ن به این بنادر را می داشت . از طرفی با توجه به سطح تکنولوژی ساخت شناورسازی های داخلی این شناور بهینه جایگزین ، بایستی از قابلیت های ساخت آسانی نیز برخوردار می بود . بر همین اساس و همچنین به دلیل نیاز به برخورداری شناور جایگزین از قابلیت حمل بارهای مخت لف ( ماشین ،فله، مایعات و ...) ، شناور تیپ لندینگ کرافت که یکی از انواع مختلف شناورهای نظامی است و قابلیتهای فوق الذکر را دارد ، به عنوان شناور جایگزین انتخاب و شروع به ساخت شد . در این رهگذر تا کنون در خصوص مسائل طراحی، فنی و ساخت اینگونه شناورها مباحث مختلفی به بحث گذاشته شده است . اخیراً محاسبه ظرفیت ناخالص این لندینگ کرافتها بدلیل مشخصات جانمائی خاص ( وجود فضای خالی بین دو عرشه اصلی و عرشه اسکان خدمه ) و همچنین عدم دسترسی از درون فضای اسکان خدم ه و پل فرماندهی به زیر عرشه اصلی و موتورخا نه با توجه به مفاد و اصول منظور نمودن فضاهای مشمول در محاسبات تناژ بر اساس کنوانسیون مربوطه، چالش کارشناسی را فی ما بین کارشناسان و مراجع مختلف ایجاد نموده است . در این مقاله به تبیین نحوه محاسبه ظرفیت ناخالص و خال ص این شناورها بر اساس کن وانسیون بین المللی محاسبه ظرفیت ، International Convention on Tonnage Measurement of Ships (ITC69) . می پردازیم

کلیدواژه ها

لندینگ کرافت - ظرفیت ناخالص - کنوانسیون تناژ - حجم محصور - حجم مستثنی شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.