بررسی اثر مقدار آب و پلیمر سوپر جاذب روی سبز شدن و محتوای نسبی آب چمن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه سیفی

کارشناسی ارشد گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

امین علیزاده

هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در کشور ایران اقلیم خشک و نیمه خشک اغلب مناطق را تحت تأثیر قرار داده و خصوصاً خشکسالی های اخیر بر مشکل کم آبی افزوده است. اعمال مدیریت صحیح و به کارگیری تکنیک های پیشرفته به منظورحفظ ذخیره رطوبتی خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک از جمله اقدامات موثر برای افزایش راندمان آبیاری و در نتیجه بهبود بهره برداری از منابع آب کشور می باشد. در این مطالعه خصوصیات سبزشدن گیاه چمن چچمLolium prenneبا استفاده از سوپر جاذب تحت شرایط تنش خشکی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه بافت خاک ( شن، شن لومی ولوم)، دو سطح سوپر جاذب آکوازورب (صفر و 4 گرم در هر کیلوگرم خاک) و دو سطح آب ( 100 و 50 درصد ظرفیت زراعی) و سه تکرار به انجام رسید. نتایج نشان داد سوپرجاذب می تواند سبب بهبود خصوصیات سبز شدن و حفظ محتوای نسبی آب برگ در چمن شود

کلیدواژه ها

کم آبی، سوپر جاذب، لولیوم پرنه، محتوای نسبی آب برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.