تحلیل شکستگی های دیواره چاه بوسیله مدل ژئومکانیکی و نمودار تصویرگر (جنوب غربی ایران)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی نفت و گاز ایران
  • کد COI اختصاصی: NIPC02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا طاهردنگ کو

کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

هادی همیالی

کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهلران

چکیده

تحلیل و پیش بینی پایداری دیواره چاه اهمیت ویژه ای در حفاری مخازن نفتی دارد. شکستگی های دیواره چاه از عوامل ناپایداری چاه بوده و تعیین وضعیت شکستگی ها در عملیات تکمیل چاه ، شکست هیدرولیکی و انتخاب بهترین مسیر جهت حفاری های انحرافی نقش تعیین کننده دارد. شناسایی جهت این شکستگی ها بوسیله ابزار قطرسنجی چند بازویی و نمودار تصویری انجام می شود. شکستگی های حاصل از عملیات حفاری در اثر عوامل مرتبط با حفاری، به صورت مصنوعی و در اثر توزیع غیر یکسان و نامساوی تنش های مماسی که به روی دیواره چاه در محل تلاقی با تنش های افقی حداقل و حداکثر اعمال می شود بوجود می آیند. [ 1]. هدف از این تحقیق شناسایی شکستگی های القایی از طریق تحلیل تنش های دیواره چاه و بررسی نتایج حاصل با داده های حاصل از نمودار تصویری می باشد. این مطالعه بر روی مخزن آسماری (یکی از مخازن جنوب غربی ایران) صورت گرفته است. در این مطالعه از داده های نمودار های صوتی، چگالی ، قطر سنجی و تصویری استفاده شده است.

کلیدواژه ها

شکستگی های القایی، پایداری دیواره چاه، تنش های القایی، نمودار تصویری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.