جایگاه هویت نظام بصری تهران قدیم و کاربرد آن در دوره معاصر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش مدیریت استراتژیک فرهنگی شهر تهران
  • کد COI اختصاصی: MATRISEF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مهین فر

کارشناس ارشد ارتباط تصویری

حسن بلخاری قهی

دانشیار دانشگاه تهران

چکیده

در این پژوهش از سویی جایگاه هویت نظم بصری و ادراک نظام نخستینبناهای ساخته شده در تهرا ن دوره صفوی ه شیعه مذهب؛ و از سوی دیگر،مفهوم نظم در دوران معاصر بررسی می شود که بی ت أثیر در انتخاب نظامبصری شهر تهران نیست و در واقع هدف، شناخت رویکردهای نظم نوین وتأثیر آنها در شهر است.یک بنا از چهار دروازه های قدیم و بنایی نمادین از دروازه قزوین قدیم تهرانبه عنوان نمونه موردی از دوره معاصر تهران به شیوه موردپژوهی تفسیر و بامورد مطالعه تطبیقی قرار گرفت. این « تفسیر تکمیلی » رویکرد تحلیلیپژوهش، بر اساس تعریف نظم زیبایی شناسی که در آن عناصر بصری از پیشعناصر » تفسیر شده اند، در تحلیل به این نتیجه رسیده که پتانسیل تعیین شدهمورد ارزیابی و توجه است؛ بر این اساس، این « دستاورد نهایی » « ابتدایینوع نظم در عمق جامعه به عنوان زبان فرهنگی عمل می کند و به عبارتدیگر در مقیاس بزرگ تر، ارزش نظ م دارای هویت تعیین می شود، زیرا بهعنوان نیرویی پیونددهنده برای اتحاد زندگی اجتماعی فرهنگی یک شاخصهمحسوب می شود.

کلیدواژه ها

تهران، هویت، فرهنگ، نظم زیبایی شناسی، تفسیر تکمیلی، عناصر ابتدایی و دستاورد نهایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.