آشکارسازی اقلیم استان گلستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خشکسالی و تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: NCDCC01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نبی خلیلی اقدم

دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد کردجزی

کارشناس ارشد هواشناسی مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان گلستان

مریم نیکزادفر

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

محمود محمدقلی پور

کارشناس ارشد هواشناسی مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان گلستان

چکیده

افزایش غلظت گازهای گلخان های ناشی از مصرف زیاد سوخ تهای فسیلی، تغییر کاربری اراضی و بهره برداری بی رویه از جنگلها به تدریج باعثتغییراتی در اقلیم کره زمین شده است. در این مقاله برای شناخت تاثیرات این پدیده در استان گلستان روند تغییرات زمانی مولفه های اقلیمیاستان گلستان در فواصل زمانی مختلف بررسی شده است. پارامترهای تحت بررسی شامل میانگین های دمای حداقل و حداکثر، بارش، تعداد1985 )، مراوه تپه، گنبد، - روزهای تر و بیشترین بارش در یک روز می باشند. ایستگاه های تحت بررسی شامل هاشم آباد گرگان در دوره ( 20090 درجه سانتی گراد / 0 و 15 / 1993 ) می باشند. نتایج نشان داد میانگین دمای گرگان و کلاله به ترتیب 49 - کلاله و بندر ترکمن در دوره ( 20091993 از - در هر دهه در این دوره افزایش داشته است. روند تغییرات سالانه دما در ایستگاه های مراوه تپه، گنبد و بندر ترکمن در دوره 20091 و 5 میلیمتر در هر سال افزایش داشته است اما در / تابع درجه دوم پیروی می کند. بارش سالانه در ایستگا ههای گرگان و کلاله به ترتیب 24 میلیمتر کاهش یافته است. روند تغییرات تعداد روزهای تر / 1 و 9 /4 ، ایستگاه های گنبد، مراوه تپه و بندرترکمن به ازای هر سال به ترتیب 3مطابق تابع درجه دوم می باشد بطوریکه در گرگان و کلاله ابتدا افزایشی و سپس کاهشی اما در مراوه تپه، گنبد و بندرترکمن ابتدا کاهشی و0 میلیمتر به / 1985 افزایشی می باشد و 6 - سپس افزایشی بوده است. روند تغییرات سالانه حداکثر بارش روزانه در ایستگاه گرگان در دوره 2009ازای هر سال افزایش یافته است. در ایستگاه مراوه تپه، بندرترکمن، گنبد و کلاله روند تغییرات حداکثر بارش از تابع درجه دوم پیروی می کند.نتایج بطور کلی نشان داد که دما در استان گلستان همپای افزایش دمای جهانی در حال افزایش می باشد اما روند افزایش آن در سطح استانمتفاوت می باشد. همچنین بطور کلی می توان نتیجه گرفت میزان بارش های بحدی در استان روند افزایشی داشته است و توزیع و پراکنش بارشدر استان در حال تغییر است و این مسئله وقوع سیلاب های شدیدی در سطح استان به دنبال داشته است.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، دما، بارش، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.