افزایش بهر هوری دیمزارهای مناطق خشک با کاربرد کود روی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خشکسالی و تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: NCDCC01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد صادق زاده

موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، مراغه، ایران

غلامرضا ولی زاده

موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، مراغه، ایران

بهمن عبدالرحمانی

موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، مراغه، ایران

چکیده

تنش خشکی و کمبود روی از عوامل عمده محدود کننده تولید محصول در دیمزارهای ایران بوده و باعث کاهش بهر هوری دیمزارها م یشوند، امااثرات همزمان تنش خشکی و کمبود روی، هنوز به صورت وسیعی در دیمزارها مطالعه نشده اند. وضعیت روی در گیاه ممکن است حساسیتگیاه به کمبود آب را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد. گیاهان در معرض تنش روی، کارایی کمتری در استفاده از آب داشته و توانایی آنهادر تنظیم فشار اسمزی جهت مقابله با تنش رطوبتی کمتر از گیاهانی است که به میزان کافی از روی دسترسی دارند. به علاوه، میزان کافی ازروی در غیر سمی کردن اکسیژن فعال و نیز کاهش تولید رادیکا لهای آزاد حاصل از تنش خشکی موثر می باشد. از این رو، دسترسی گیاه بهمیزان کافی ازعنصر روی احتمال کاهش عملکرد در نتیجه خشکی را تعدیل خواهد کرد. کاربرد کودهای روی نظیر سولفات روی در دیمزارهایمناطق خشک می تواند موجب افزایش تحمل به خشکی و در نهایت عملکرد گردد

کلیدواژه ها

تنش خشکی، کود روی، دیمزارها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.