مدیریت کاربری اراضی در کاهش سیل گرفتگی شهری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
- کد COI اختصاصی: ICEHH02_788
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 637
نویسندگان
کارشناس ارشد ژئو مورفولوژی در برنامه ریزی محیطی ، شرکت کانی سار کردستان
کارشناس ارشد دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل، شرکت مدیریت منابع آب ایران
چکیده
خسارات سیل در پنج دهه اخیر بیش از نیمی از کل خسارات ناشی از بلایای طبیعی در دنیا را به خود اختصاص داده است . شرایط اقلیمی و جغرافیایی ایران نیز به گونه ای است که هر ساله شاهد وقوع پدیده سیلاب همراه با خسارات فراوان آن می باشیم .از جمله راهکارهای مقابله با سیلاب و کاهش خسارات ناشی از آن مدیریت کاربریاراضی در مناطق شهری می باشد. امروزه به طور گسترده شاهد تغیرات کاربری اراضی هستیم که باعث تشدید پدیده سیلاب در مناطق شهری می گردد که از جمله این موارد می توان به دخل و تصرف غیر مجاز در بستر رودخانه ها (ساخت و ساز – برداشت شن و ماسه )، احداث سازه های تقاطعی نظیر پل و جاده بر روی رودخانه بدونه توجه به شرایط هیدرو لیکی و سی لابی رودخانه که منجر به تنگ کردن مسیر عبور جریان و انسداد مسیر سیلاب می شود و همچنین تخریب منابع طبیعی و پوشش گیاهی و سایر تغیرکاربری های که توسط عوامل انسانی ایجاد می شود اشاره کرد. هدف از این تحقیق بررسی و نقش مدیریت کاربری اراضی در پیشگیری و کاهش خسارات سیل در مناطق شهریمی باشد. تا با شناسایی نواحی درگیر با سیلابهای احتمالی ، نوع کاربری اراضی ، برآورد میزان خسارت ناشی از وقوع سیل و همچنین اجرای طرحهای مهندسی برای پیشگیری از وقوع سیلاب برنامه ریزی نمود.کلیدواژه ها
سیلاب، مدیریت، کاربری اراضی ، پیشگیریمقالات مرتبط جدید
- بازخوانی مولفه های معماری همساز با اقلیم در طراحی مساجدنمونه موردی مساجد تاریخی شهرستان دزفول
- بررسی مشکلات نوسازی بافت های فرسوده شهری (نمونه موردی : محله وکیل آباد مشهد)
- آثار تاریخی شهر اصفهان در عصر صفویه
- طرح احیاء حمام طرقبه با رویکرد ارتقا تعاملات اجتماعی
- رنگ شناسی تزئینات معماری مساجد کرمان(نمونه مورد مطالعه مساجد بازار کرمان )
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.