بررسی نقش زنجیره تأمین یکپارچه بر عملکرد زنجیره تامین با تأکید بر پیاده سازی فناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC11_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خریدار

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم اداری و اقتصادی

سمیرا پور

دانشجوی دکتری مدیریت رفتار سازمانی، مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم اداری و اقتصادی

امید خیرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم اداری و اقتصادی

چکیده

پیاده سازی فناوری اطلاعات IT در مدیریت زنجیره تامین SCM بطور فزاینده، اهمیت فراوانی در زمینه اقتصاد رقابتی و جهانی شدن دارد. فناوری اطلاعات، با ارائه اطلاعات بموقع، دقیق و قابل اعتماد، عملکرد زنجیره تامین SCP را بهبود داده است. هدف این مقاله بررسی ارتباط بین سه عامل پیاده سازی فناوری اطلاعات، زنجیره تامین یکپارچه (یکپارچگی داخلی و یکپارچگی خارجی) و عملکرد زنجیره تامین می باشد. این مطالعه یک مدل مفهومی ساختاری ارائه می دهد که در آن پیاده سازی فناوری اطلاعات به طور مستقیم و غیر مستقیم می تواند از طریق زنجیره تامین یکپارچه، عملکرد زنجیره تأمین را تحت تاثیر قرار دهد. داده ها از مدیران 61 شرکت متوسط و بزرگ صنایع غذایی و آشامیدنی فعال در مراکز صنعتی مشهد، به روش پیمایشی جمع آوری شده است. در این پژوهش از روش حداقل مربعات جزئی توسط نرم افزار Smart pls و رویه هالاند به منظور بررسی مدل های اندازه گیری و ساختار استفاده شده است. نتایج نشان داد که پیاده سازی فناوری اطلاعات اثر مستقیمی بر عملکرد زنجیره تامین ندارد اما باعث بهبود عملکرد زنجیره تامین از طریق تاثیر مثبت بر زنجیره تامین یکپارچه می گردد. این نتایج اهمیت ترویج زنجیره تامین یکپارچه، بالاخص یکپارچگی داخلی و پیاده سازی فناوری اطلاعات را به عنوان یک توانمند کننده برای شرکت ها، نشان می دهد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، زنجیره تامین یکپارچه، عملکرد زنجیره تامین، صنایع غذایی و آشامیدنی شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.