تئوری درام و تحلیل تقابلی : روشی برای ساختار دهی مسأله در مدلسازی سیستم های پویا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC11_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل آذر

استاد گروه مدیریت دانشگاه تربیت مدرس

فرزانه خسروانی

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی دانشگاه تربیت مدرس

جواد سیاهکالی مرادی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه تهران، پردیس فارابی

چکیده

برای هر مسأله در سیستم های پویای اجتماعی - اقتصادی می توان ساختاری ارائه نمود. پویایی سیستم یک روش شناسی برای مطالعه، تحلیل، شبیه سازی و بهبود سیستم های پویای اجتماعی -- اقتصادی و مدیریتی، با استفاده از یک دیدگاه بازخوردی است. امروزه از توانایی این تکنیک برای ایجاد نظم در سیستم های پیچیده و کمک به دیگران برای فهم و یادگیری چنین سیستم هایی استفاده می شود. در روش شناسی پویایی سیستم، تعریف مسائل مطرح در سیستم های پویا که به طور عمده ساخت یافته نیستند، نقش مهمی در شناسایی معضلات مسأله دارد. تئوری درام رویکردی است که به ساختار دهی مسائلی از این دست پرداخته و شیوه ای برای افزایش آگاهی طرفین نسبت به تصمیمات یکدیگر در شرایط مختلف برای اتخاذ بهترین تصمیم ارائه می دهد. مذاکره در تبادلات سیستم های پیچیده و پویای اجتماعی - اقتصادی امری غیر قابل اجتناب است که در سطوح خرد و کلان رخ می دهد. در یک مذاکره هر طرف سعی دارد به اولویت های خود دست یابد و بسته به مواضع طرفین، این مذاکرات گاهی به رنگ تفاهم و مصالحه و گاهی به شکل تقابل و مخاصمه بروز می یابد. در این تحقیق، ابتدا به معرفی روش های ساختار دهی مسأله، تئوری درام و تحلیل تقابلی پرداخته می شود. پس از بیان روش ساختار دهی مسأله، از یک مثال کاربردی برای تشریح نحوه به کارگیری این روش استفاده شده و در ادامه این مسأله پویا مدلسازی شده است.

کلیدواژه ها

مسأله، ساختار دهی مسأله، سیستم های پویا، تئوری درام، معضل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.