بهینه سازی پارامترهای موثر در فرآیند لیچینگ قلیایی کانسنگ اکسیدی روی توسط نرم افزار DX7

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم معدنی
  • کد COI اختصاصی: ICMSM01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز خالقی

دانشجوی کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

یاسر علیانی یارعزیز

دانشجوی کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

احمد امینی

مدیر بخش فرآوری سازمان زمین شناسی و اکتشافات مواد معدنی ایران، تهران، ایران

محمد نوع پرست

استاد دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

کانه اکسیده روی دشت سفید با 6/3 درصد روی در منطقه معدنی ده معدن استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد و یکی از مناطق با پتانسیل مناسب و بالا جهت پی جویی فلز مس و روی می باشد. کانی شناسی به روش پراش پرتو X (XRD) نشان می دهد ن مونه دارای مقادیر زیادی کانی دولومیت می باشد که باعث مصرف بالای اسید در فرایند لیچینگ می شود. لذا به منظور بازیابی فلز روی از روش لیچینگ بازی استفاده شد. در این مقاله سعی شده است تأثیر 5 پارامتر غلظت آمونیاک، غلظت کربنات آمونیوم، نسبت جامد به مایع، زمان انحلال و دما بر فرآیند لیچینگ نمونه بررسی شده و شرایط بهینه تعیین شود. طراحی آزمایش ها و تحلیل نتایج توسط نرم افزار DX7 و به روش فاکتوریل ناقص انجام شد. ن تایج طراحی آزمایش ها نشان داد که غلظت آمونیاک، نسبت جامد به مایع، دما، اثر متقابل غلظت آمونیاک با غلظت کربنات آمونیوم و اثر م تقابل نسبت جامد به مایع با زمان لیچینگ مؤثرترین پارامترها در بازیابی روی می باشند. بیشترین بازیابی روی در شرایط غلظت آمونیاک 4 مولار، غلظت کربنات آمونیوم 2 مولار، نسبت جامده به مایع 0/1، زمان انحلال 60 دقیقه، دمای 45 درجه سانتیگراد و ابعاد ذرات 100 میکرون برابر 93/49% حاصل شد.

کلیدواژه ها

روی، دشت سفید، لیچینگ قلیایی، آمونیاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.