ارائه مدلی غیر خطی برای پیش بینی عملکرد رودهدرها با استفاده از روش ماشین بردار پشتیبان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم معدنی
  • کد COI اختصاصی: ICMSM01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان پیرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

آرش ابراهیم آبادی

استادیار گروه معدن; دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران

مونا صمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

ماشین های بازویی حفر تونل (رودهدرها) از آن دسته از ماشین هایی می باشند که قابلیت و انعطاف پذیری بینظیری در حفاری مکانیکی تشکیلات سنگی نرم تا مقاومت متوسط را دارا می باشند، از این رو به طور گسترده در معدن کاری زیرزمینی و تونل سازی مورد استفاده قرار می گیرند. ارزیابی و پیش بینی عملکرد رودهدرها عاملی بسیار مهم در کاربرد موفقیت آمیز آنها محسوب می شود .هدف اصلی این مقاله، ارائه مدلی برای پیش بینی عملکرد ماشین های رودهدر براساس نرخ نفوذ آنی ICR با استفاده از پارامترهای انرژی ویژه UCS, SE (مقاومت فشاری تک محوری سنگ بکر)، BTS (مقاومت کششی) و RQD (شاخص کیفیت سنگ) انجام شده است. برای این منظور داده های معدن زغال سنگ طبس، از یک بانک اطلاعاتی جامع با قابلیت اعتماد بالا از عملکرد رودهدرها و خصوصیات ژئومکانیکی تشکیلات سنگی مورد حفاری درتحلیل و بررسی دقیق مورد استفاده قرار گرفته است. پیش بینی مقدار ICR با استفاده از مدل سازی ماشین بردار پشتیبان بعنوان یک روش هوشمند مصنوعی در حل مسائل رگرسیون و طبقه بندی انجام شده است. نتایج مدلسازی نشان می دهد که ارتباط بسیار خوبی بین ICR مجموعه آموزش و متغیرهای سازنده مدل با مربع ضریب همبستگی R(2)=0/92 وجود دارد. همچنین مقدار مربع ضریب همبستگی برای داده های مجموعه تست برابر R(2)=0/92 بدست آمد که نشان دهنده توانایی بالای مدل در پیش بینی نمونه های خارج از آن است.

کلیدواژه ها

عملکرد رودهدر؛ نرخ حفاری آنی؛ معدن زغال سنگ طبس؛ ماشین بردار پشتیبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.