بررسی خصوصیات موفولوژیکی سه رقم توت فرنگی در بسترهای کشت مختلف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_650
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان مظفری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین صادقی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

توت فرنگی با نام علمی Fragaria ananassa یکی از میوه های مناطق معتدله است که به خاطر عطر و طعم ، شکل زیبا، جذابیت رنگ و ارزش غذایی بالا به خصوص از لحاظ ویتامین ث و مواد معدنی طرفداران زیادی پیدا کرده است. همچنین دوره تولید کوتاه این محصول امکان تولید خارج از فصل آن را برای طرفدارانش فراهم نموده است. امروزه این کار از طریق کشت های گلخانه ای و روش های کشت بدون خاک در درون گلخانه ها اهمیت ویژه ای یافته است. یکی از مهمترین مسائل مربوط به کشت بدون خاک هزینه بسترها می باشد. امروزه تحقیقات بسیار گسترده ای روی ضایعات گیاهی با قیمت پایین صورت می گیرد. اخیرا سبوس برنج به دلیل هزینه پایین در اکثر نقاط دنیا مورد توجه قرار گرفته است و تحقیقات روی آن همچنان ادامه دارد. کشور ما از معدود کشورهایی است که در آن از محصولات فرعی کشت برنج استفاده مطلوب و اقتصادی به عمل نمی آید. بر همین اساس تحقیقی در قالب طرح آزمایش فاکتوریل کاملا تصادفی با سه تکرار که هر تکرار شامل 10 بوته توت فرنگی و 9 تیمار به منظور مقایسه بسترهای رایج در کشت بدون خاک بر عملکرد و رشد توت فرنگی در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری انجام گرفت. صفات مورفولوژیکی اندازه گیری شده در این آزمایش شامل تعداد برگ در زمان رشد رویش، زایشی، تعداد برگ و تعداد رانر می باشد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر متقابل بستر و رقم در صفاتی چون تعداد برگ در زمان رشد رویشی تعداد برگ در زمان رانردهی و تعداد رانر در سطح یک درصد معنی دار بود. نوع بستر و رقم تاثیر معنی داری بر تعداد برگ در زمان رشد زایشی نشان نداد.

کلیدواژه ها

توت فرنگی، بستر کشت، سبوس برنج، کمپوست، کوکوپیت، پرلیت، ورمی کمپوست، سلوا، کاماروسا، گاویتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.