طراحی مفهومی فرآیند پیوسته تولید بیودیزل از خوراکهایی با درصد بالای اسیدهای چرب آزاد

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC11_332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس محمدی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس

محمدرضا امیدخواه

دانشیار بخش مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس

برات قبادیان

دانشیار بخش ماشین آلات کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این تحقیق با استفاده از روش قدرتمند طراحی مفهومی به بهینهسازی اقتصادی یک واحد پیوسته تولید بیودیزل از خوراکهایی با درصد بالای اسیدهای چرب پرداخته شد. با بکارگیری قوانین طراحی مفهومی و با اعمال تغییراتی نظیر تغییر موقعیت محل تزریق خوراک به فرآیند و تغییر مکانیسمهای جداسازی محصولات به تصحیح فرآیندهای رایج کنونی پرداخته شد. بهمنظور بررسی تاثیر متغیرهای طراحی بر عملکرد کل فرآیند بخصوص راکتورهای استریفیکاسیون و ترانس استریفیکاسیون, راکتورهای فرآیند مدلسازی شد. مدلهای ارائه شده تاثیر پارامترهایی نظیر میزان اختلاط، دما، نسبت مولی واکنشگرها و زمانماند را بر پارامترهایی نظیر غلظت، انتخابپذیری و درصدتبدیل نمایش میدهند. با ارائه مدلی برای فرآیند سنتز شده به بهینهسازی پتانسیل اقتصادی فرآیند پرداخته شد. درصد اسید چرب آزاد خوراک، درصدتبدیل راکتور استریفیکاسیون، نسبت مولی واکنشگرها در راکتور استریفیکاسیون, درصدتبدیل راکتور ترانساستریفیکاسیون، نسبت مولی واکنشگرها در راکتور ترانساستریفیکاسیون و تناژ تولید بعنوان متغیرهای اصلی طراحی انتخاب شدند. مقادیر بهینه این متغیرها به ترتیب 45-50% مولی 82-89% (تابعی از تناژ تولید)، 11:1، 96% 8:1 به دست امد. با توجه به رابطه مستقیم بین پتانسیل اقتصادی و تناژ تولید بیشترین پتانسیل اقتصادی در حداکثر مقدار تولید ممکن حاصل می شود. با توجه به مقادیر بهینه متغیر های گفته شده، نقطه سربهسر این فرایند در تناژ تولید ١٥٧ تن در سال واقع میشود.

کلیدواژه ها

طراحی فرآیند - بیودیزل - طراحی مفهومی - بهینهسازی - آنالیز حساسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.