بررسی تاثیر بقایای گیاهی جو بر سبز شدن و صفات رشدی پنبه رقم خرداد در مرحله اولیه رشد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1130
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه بیرجند
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
به منظور بررسی تاثیرات مقادیر مختلف بقایای جو، نوع شخم و میزان کود نیتروژن بر درصد سبز شدن و صفات رشدی پنبه رقم خرداد، ازمایشی در سال 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در قالب طرح اسپلیت فاکتوریل با سه تکرار اجرا شد. در این آزمایش عامل اصلی دو سطح خاک ورزی، شامل خاک ورزی معمول (شخم برگردان دار) و کم خاک ورزی (با دیسک) بود و عامل فرعی شامل ترکیب فاکتوریل دو سطح نیتروژن (50 و 150 کیلوگرم در هکتار) و پنج سطح بقایا (صفر، 77، 154، 231 و 308 گرم در متر مربع) بودند که به صورت فاکتوریل در کرت های فرعی به صورت تصادفی توزیع گردید. نتایج این آزمایش نشان داد که نوع شخم و سطوح بقایا اثر معنی داری بر درصد سبز شدن گیاه پنبه داشت با افزایش بقایای جو در هر دو سیستم شخم درصد سبز شدن پنبه از یک روند کاهشی پیروی کرد به طوری که بیشترین و کمترین درصد سبز شدن به ترتب در تیمار شخم برگردان دار و بقایای صفر و تیمار شخم دیسک با بقایای 308 گرم در متر مربع مشاهده شد. همچنین بیشترین سطح برگ ، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه و وزن خشک کل در سیستم شخم برگردان دار همراه با بقایای صفر و نیتروژن 150 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. به طور کلی نتایج نشان می دهد که سیستم شخم معمول (برگردان دار) همراه با برگشت بقایا و نیتروژن 150 کیلوگرم در هکتار نسبت به برگشت بقایا همراه با دیسک بر روی سبز شدن، سطح برگف وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه و وزن خشک کل در سال اول کشن برتری دارد.کلیدواژه ها
آللوپاتیک، نیتروژن، خاک ورزی، سبز شدن، بقایای گیاهیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.