بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه بنه (Pistacia atlantica) منطقه جنوب ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1598
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
چکیده
بنه: نام علمی گیاه بنه Pistacia atlantica و از تیره Anacardiaceae می باشد که یکی از واریته های مهم آن Pistacia atlantica var.kurdica یا همان «ون» است. این تیره دارای 75 جنس و 600 گونه می باشد گیاهان این تیره بصورت درخت یا درختچه بوده و دارای شاخه قابل انعطاف و برگ متناوب بدون اسپیتول ساده یا مرکیب است. گل آذین آن ها به صورت خوشه یا گرزن متراکم و گل های آنها نر و ماده یا هر دو نوع نر و ماده است. حالت اخیر در اثر عدم رشد پرچم یا مادگی در گل های نر پیش آمده استو سبب گردیده تا گیاهان یک پایه یا پلی گام در این تیره به وجود آید. کاسه جام گل آنها هر یک مرکب از پنج قطعه می باشد ولی در بین این گیاهان انواعی فاقد جام یا کاسه می باشند. بنه درختی است با ارتفاع 7 متر با تاج بزرگ و گرد که در ارتفاع 1800 تا 2600 متری می روید . پوست تنه آن صاف و نسیتا تیره رنگ است. برگ های آن شانه ای فرد؛ 2 تا 5 جفت برگچه تخم مرغی کشیده با حواشی مژه دار است. برگچه ها دارای 2/5 تا 8 سانتی متر طول و 0/7 تا 2 سانتی متر پهنا می باشند. گل آذین خوشه ای بازو میوه شفتی وپریکاب است. میوه معطر و دانه آن روغنی و تنه دارای سقز است. مهمترین خصوصیات کلیدی متمایز کننده این گونه از سایر گونه های دیگر است که محور اصلی برگ در بخش میانی به صورت نامشخصی دارای باله بوده و یا حداقل دارای لبه می باشد. درخت بنه منبع تولید شیره سقز است. اواخر بهمن 1392 از محله های شهرستان بستک تهیه و جمع آوری شد و سپس توسط کارشناس مربوطه در آزمایشگاه هرباریوم شناسایی شد و جنس و گونه آن تایید گردید. بخش های گیاه در سایه و در مجاورت هوا خشک و سپس پودر شدند و برای تهیه اسانس و عصاره استفاده گردید.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.