مکان یابی سدهای زیرزمینی با استفاده از روش تحلیل GIS در محدوده مرکزی استان سمنان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)
- کد COI اختصاصی: NCWC02_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 902
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،دانشکده علوم پایه،تهران
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،دانشکده علوم پایه،تهران
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،دانشکده علوم پایه،تهران
چکیده
بسیاری از کشورهای در حال توسعه در مناطقی که بارندگی به صورت فصلی و غیرقابل پیش بینی بوده واقع شده اند و زمان وقوع سیلاب وجریانات سطحی با زمان استفاده از منابع آب در کشاورزی تطابق چندانی ندارد. لذا استفاده از سازه های سدهای زیر زمینی میتواند در مواقع بحران آب کارایی مناسبی داشته باشند. سدهای زیرزمینی سازه هایی هستند که جریان طبیعی آبهای زیرزمینی را مسدود نموده و سبب ایجاد ذخایر آبی در زیرزمین می شوند. ابتدا به بررسی سوابق علمی تحقیق به منظور آشنایی با روش های بکار برده شده و آگاهی از موانع و محدودیت ها و راه های حل این موانع و محدودیت ها پرداخته می شود. در مرحله بعدی مطالعات اولیه بر اساس نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی، عکس های هوایی و تصاویر ماهواره ای، گزارش های هواشناسی و هیدرولوژی جهت شناسایی سازندهای منطقه، توپوگرافی منطقه و بستر رودخانه، وضعیت رواناب و بارش، کیفیت آب ، درجه آبراهه ها و نفوذپذیری و ..انجام می شود. سپس با استفاده از نرم افزارهای GIS پارامترهای مورد بررسی به صورت لایه های اطلاعاتی و نقشه درآمده و مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت و درنهایت مکان های مناسب جهت احداث سد زیرزمینی مشخص می شوند.کلیدواژه ها
مکان یابی، سد زیرزمینی، سیستم اطلاعات جغرافیایی GISمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.