بررسی عدم قطعیت مکانی و زمانی پارامترهای اقلیمی تحت تاثیر روش های ریزمقیاس نمایی(مطالعه موردی حوضه آبریز کرخه)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)
- کد COI اختصاصی: NCWC02_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 707
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه بیرجند
دانشجو دکتری مهندسی منابع آب دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
وجود منابع عدم قطعیت در مطالعات تغییر اقلیم باعث ایجاد فضایی ناهمگون در چشم انداز رخداد وقایع محتمل دوره آتی میباشد. شناخت این منابع در راستای کاستن سهم عدم قطعیت نقش بسزایی دارد. یکی از منابع مهم عدم قطعیت در این مطالعات مرتبط با روش های ریزمقیاس نمایی می باشد. در این مطالعه با تاکید بر سناریوی انتشار A2 و مدل HADCM3 به بررسی عدم قطعیت خروجی مدل های ریز مقیاس نمایی SDSM و LARS-WG در حوزه آبریز کرخه پرداخته شده است. پارامترهای اقلیمی دمای حداکثر، دمای حداقل و بارش در چهار ایستگاه هواشناسی بستان، حمیدیه، کرمانشاه و خرم آباد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی های انجام شده روی خروجی مدل های SDSM و LARS-WG در دوره پایه در دو حالت با / بدون در نظر گرفتن عدم قطعیت بررسی شد. به طور کلی ملاحظه شد که هر دو مدل قابلیت و توانایی خوبی در شبیه سازی وضعیت موجود در دوره پایه از خود نشان دادند. برای پارامتر بارش، مدل LARS-WG، مدلسازی بهتری نسبت به مدل SDSM انجام داده است. بنابراین برای دوره های آتی آنچه که مدل LARS_WG را نسبت به مدل SDSM برتری داده است بیان میکند که در دوره آینده نزدیک کاهش در بارندگی و در دوره های آینده میانی و دور، افزایش در بارندگی چهار ایستگاه مورد بررسی محتمل می باشد.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، عدم قطعیت، SDSM ،LARS-WG، حوضه کرخهمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.