ضرورت اجرای رویکردهای تولید پاک در بخش های مختلف صنعتی در ایران : اولویت بندی از طریق تکنیک های تصمیم گیری چندمعیاره
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC03_360
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 946
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گروه تبریز ، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایچان شرقی گروه تبریز ، ایران
چکیده
در دهه های اخیر مشکلات جدی زیست محیطی مانند : نازک شدن لایه ازن ، تسریع نابودی جنگل ها و مراتع ، آلودگی های آب و هوا ، گرم شدن کره زمین ، انقراض گونه های جانوری و .... کیفیت زندگی بشر را به شدت تحت تأثیر قرار داده است و نقش سازمان های تولیدی - صنعتی در بروز این مشکلات غیرقابل انکار است. فشار مقررات دولتی برای اخذ استانداردهای زیست محیطی از یک سو و رشد فزاینده تقاضای مشتریان برای عرضه محصولات پاک از سوی دیگر ، توجه مدیرات و مسئولات ارشد سازمان ها را به مفاهیم تولید پاک جلب کرده است . اتخاذ استراترژی هایی در جهت بهبود عملکرد زیست محیطی ، مزایا و منافع زیادی را مانند صرفه جویی در منابع انرژی ، کاهش آلاینده ها ، کاهش یا حذف ضایعات ، ایجاد ارزش برای مشتریان و نهایتاً ارتقاء بهره وری را برای شرکت ها و سازمان ها به همراه خواهد داشت که اشاره خواهد شد . این مقاله با بیان اهمیت و ضرورت تولید پاک برای سازمان ها و مراکز صنعتی در ایران آغاز می شود و در ادامه با برشمردن مزایا و منافع حاصل از تولید پاک به بیان شاخص های تأثیرگذار بر رتبه بندی بخش ها و زیرگروه های صنعتی در جهت پذیرش رویکردهای تولید پاک و اولویت بندی این بخش ها می پردازد. در این مقاله کلیه سازمان های صنعتی در قالب هشت گروه اصلی صنعتی دسته بندی شده اند که در قبال هرکدام از این شاخص ها ارزیابی می شوند. در انتها به دلیل بالا بردن دقت در نتایج تحقیق ، سه روش متفاوت MCDM2 در اولویت بندی به کار گرفته می شود و برآیند آن ها به عنوان نتیجه نهایی ارائه می گردد.کلیدواژه ها
تولید پاک ، توسعه پایدار ، محیط زیبست ، MCDMمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.