تحلیلی بر لزوم احداث ساختمان های سبز در ایران:چالش ها و راهکارها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC03_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا حمزه لو

پژوهشگر دوره دکتری معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

معصومه خامه

پژوهشگر دوره دکتری معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

در دو دهه گذشته بر اثر مصرف بی رویه انرژی های تجدید ناپذیر و آسیب های زیست محیطی، وضعیت انرژی جهان در مرحله بحرانی قرار دارد. افزایش روز افزون مصرف انرژی و آلودگی پسماند های صنعتی از یک سو و کاسته شدن منابع انرژی از سویی دیگر، پژوهشگران و سیاست گذاران کشورهای توسعه یافته را به ایجاد دگرگونی در شیوه برنامه ریزی توسعه پایدار و مدیریت صحیح در کره زمین تشویق کرده است. نگرش ساختمان سبز که برای بهبود محیط زیست در ساختمان است، ضمن صنعتی کردن فعالیت های ساختمانی، صرفه جویی های مهمی را در بخش انرژی آب و مصالح موجب می شود که کمک ارزنده ای به تحقق اهداف اقتصادی کشورهاست. این نگرش که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد، در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست، یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان صنعتی کنونی است. در کشور ما نیز رشد مصرف سالانه انواع انرژی باعث گردیده مدیریت مصرف انرژی و بالا بردن بهره وری انرژی به عنوان یک ضرورت ملی مطرح گردد. در این راستا اجزای ساختمان هر کدام به نوعی با تاثیرگذاری خود می توانند خودکفایی بنا را تامین کنند . مقاله حاضر بر اساس اسناد و مطالعات کتابخانه ای تهیه شده است و با استفاده از روش تحلیلی - توصیفی و مطالعه منابع کتابخانه ای و نمونه های موجود ضمن مقایسه ی ساختمان سبز با ساختمان های معمول امروزی به لحاظ هزینه و کارایی، مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست و مصالح مورد استفاده، ضرورت اجرای این طرح در ایران بیان شده است. . نتایج نشان می دهد هرچند هزینه ی اولیه ی ساختمان سبز در حدود 10 درصد بیش از ساختمان معمولی است، اما کاهش حداقل 30 درصد مصرف انرژی و کاهش چشمگیر هزینه های نهایی را درپی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

ساختمان سبز،انرژی،ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.