جداسازی عناصر نادر از لیچینگ اسید سولفوریکی حاوی اورانیوم و بررسی عوامل مؤثر بر آن

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC11_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان ربیع زاده

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک - دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پل یتکنیک تهران)

وحید ایروانی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی - دانشگاه سیستان و بلوچستان

ناصر ثقه اسلامی

دکترای مهندسی شیمی - دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

مرتضی زیودار

دکترای مهندسی شیمی - استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستا

چکیده

روش استخراج حلالی، یک فرایند شیمیایی است که در این روش فلزات موجود در فاز آبی برای تشکیل کمپلکس آلی با یک ماده آلی واکنش م یدهند و فلز مورد نظر از فاز آبی وارد فاز آلی گشته و استخراج صورت م یگیرد. به دلیل کاربردهای مختلف عناصر نادر در صنایع مختلف و نیز جلوگیری از هدر رفتن آنها و آلودگ یهای بعدی ناشی از آن، در این مقاله استخراج حلالی عناصر نادر از محلول لیچینگی که حاوی اورانیوم و عناصر مختلفی از قبیل: آهن، آلومینیوم، کلسیم، سدیم، پتاسیم، توریم و . . . م یباشد، بررسی شده و روشی برای جداسازی و خال صسازی عناصر نادر از محلول ارائه گردیده است. حلال مورد استفاده برای استخراج عناصر نادر دی -دو اتیل هگزیل فسفریک اسید حل شده در کروزین انتخاب گردیده و پارامترهای بهینه برای استخراج معین شده است. از پارامترهای مختلف موثر در استخراج ، عناصر نادر از لیچینگ اسید سولفوریکی حاوی اورانیوم، در این مقاله به بررسی دماpH و زمان تماس فازها پرداخته شده است

کلیدواژه ها

استخراج با حلال - عناصر نادر - اورانیوم - دی دو اتیل هگزیل فسفریک اسید - اسید سولفوریک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.