کاربرد نانو سیلیس در سیمان حفاری در جهت پایداری چاههای نفتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نانوفناوری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: NANOCONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین پور محمدی

دانشجو کارشناسی ارشد نفت - حفاری و بهره برداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه ، گروه مهندسی نفت ، امیدیه ، ایران

محمد آبدیده

دکترای زمین شناسی، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه ،گروه مهندسی نفت، امیدیه،ایران

چکیده

پدیده فروپاشی لوله های جداری و آستری نصب شده در بخش های نمکی چاه های نفت و گاز، از جمله مشکلات موجود در مناطق نفتی سراسر دنیا می باشد. جهت پیش بینی علل وقوع دوپهن شدگی در چاه ها، سیستم دوغاب سیمان مورد استفاده در چاه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که به دلیل میزان بالای آب آزاد و ته نشینی ذرات افزایه وزن افزا و به اصطلاح دوفاز شدن دوغاب، خواص رئولوژیکی دوغاب ها نامناسب بوده و پوشش سیمانی قرار گرفته در فضای حلقوی پشت لوله های جداری از کیفیتنامناسبی برخوردار می باشد. با اصلاح فرمولاسیون سیستم دوغاب سیمان ، دوغاب همگنی حاصل گردید که سنگ سیمان حاصل از آن دارای مقاومت بالایی می باشد. جهت بهبود پارامترهای الاستیک سیمان اصلاح شده در راستای افزایش الاستیسیته سنگ سیمان (کاهش مدول یانگ به افزایش نسبت پواسون) به منظور جلوگیری از ایجاد بارهای نقطه ای وارده از جانب سازند نمکی و تبدیل آنها به نیروهای گسترده یکنواخت در طول ستون غلاف سیمانی، با کمک علم نانو از افزایه الاستیک کننده جدیدی بهره گیری شد.

کلیدواژه ها

سیمان الاستیک، فروپاشی لوله جداری، نانوذرات اکسید سیلیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.