مطالعه امکان سنجی استفاده از حوضچه های تقطیر خورشیدی در مناطق مختلف ایران

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC11_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد فیلی زاده

شیراز- دانشگاه شیراز- دانشکده مهندسی- بخش مهندسی شیمی

علی طاهری

شیراز- دانشگاه شیراز- دانشکده مهندسی- بخش مهندسی شیمی

محمدرضا حق نگهدار

شیراز- دانشگاه شیراز- دانشکده مهندسی- بخش مهندسی شیمی

غلامرضا کریمی

شیراز- دانشگاه شیراز- دانشکده مهندسی- بخش مهندسی شیمی

چکیده

دراین مقاله، یک حوضچه تقطیر خورشیدی، به وسیله یک مدل ریاضی شبیه سازی شده و نرخ تولید آب آشامیدنی از آب شور، بصورت تابعی از پارامترهای مختلف جغرافیایی و همچنین برخی از مشخصه های دستگاه، محاسبه شده است. در ابتدا این مدل ریاضی برای پیش بینی میزان آب تولیدی در یک روز، در شهر شیراز به کار گرفته شد، و با نتایج تجربی که از این شهر در دست بود، مقایسه گردید. این مقایسه نشان می دهد که نتایج محاسبه شده و داده های تجربی از همگرایی خوبی برخوردار هستند. سپس از این مدل برای امکان سنجی نصب این دستگاه در سایر نقاط ایران استفاده شد و مشخص گردید، در شهرهایی که متوسط انرژی تابشی خورشید در آنها بیش از ٢٠٠ وات بر متر مربع است وسرعت باد در آنها خیلی زیاد نیست، قابلیت استحصال حداقل 1/3مترمکعب آب شیرین به ازای واحد سطح در طول سال وجود دارد.

کلیدواژه ها

حوضچه های تقطیر خورشیدی - نمک زدایی - شبیه سازی - انرژی های تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.