جداسازی و بررسی فاکتور های ویرولانس گونه های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلاانتریتیدیس در شیر و فرآورده های لبنی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 8، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJMM-8-1_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1070
نویسندگان
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
چکیده
زمینه و اهداف: اهمیت تغذیه ای و اقتصادی شیروفراورده های آن غیر قابل انکار است. روزانه میلیون ها نفر از این محصولات در وعده های غذایی خود استفاده می کنند اما متاسفانه کیفیت بهداشتی اینفراورده ها در اثر حضور پاتوژن های باکتریایی می تواند تغییر یابد. سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم 2 پاتوژن مهم منتقله از شیر هستند. پاتوژنیسیته آنها به وسیله چندین فاکتور حدت ایجاد می شود.این مطالعه به منظور بررسی میزان شیوع سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در شیر و فراورده های لبنی و مطالعه حضور ژن های حدتشان انجام پذیرفت. مواد و روش کار: 063 نمونه شیر و فراورده لبنی به صورت تصادفی از استان اصفهان جمع آوریگردید و در ظروف استریل به مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انتقال داده شد. تمام نمونه ها کشت داده شدند و پرگنه های بی رنگ با مرکز سیاه در محیط سالمونلاشیگلا آگارانتخاب گردید و تست های تکمیلیIMVICروی آن ها انجام گرفت. سپس برای مشخص کردن دقیق گونه های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم و ژن های حدتشان، از واکنشPCRاستفاده گردید. یافتهها: بر پایه نتایجRCPدر مطالعه حاضر مجموعا 6 نمونه1/66درصد ازنمونه ها ازنظر سالمونلا مثبت بودند. میزان شیوع سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب 0/27درصد و0/83درصد بود شیرخام گوسفند بیشترین میزان شیوع گونه های سالمونلا را داشت7/5درصد تمام جدایه های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم ژن های حدت اختصاصی خود را داشتند.نتیجهگیری: با توجه به اطلاعات ما، مطالعه حاضر اولین بررسی میزان شیوع گونه های سالمونلاانتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در نمونه های شیر خام گوسفند و بز در ایران است. مصرف شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه خطر ابتلا به بیماری سالمونلوزیس را کاهش می دهدکلیدواژه ها
سالمونلا تیفی موریوم، سالمونلا انتریتیدیس، ژن های حدت، فراورده های لبنی، اصفهانمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی در مدیریت و بهرهبرداری قنات مزویرآباد، مهریز، یزد
- Inhibitory Activity of Oliveria decumbens Essential Oil on Staphylococcus aureus Biofilm and Planktonic Cells
- Evaluation of Anti-leishmanial Effect of Selenium Nanoparticles on Leishmania major Promastigotes In Vitro
- Prevalence and Molecular Mapping of Multidrug-resistant Mycobacterium tuberculosis in Sokoto, North-Western Nigeria
- Viral Gastroenteritis Prevalence in Iranian Pediatric Population: A Systematic Review
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.