بررسی مولکولی حضور ژن انتروسینAدر میان سویههای انتروکوکوس فاسیوم مسیر گوارشی و تاثیر ضد میکروبی این باکتریوسین علیه عوامل بیماریزای بیمارستانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMM-8-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا صالحی

گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.

زینب حاتمی

گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.

چکیده

زمینه و اهداف: انتروکوک ها باکتریهای اسیدلاکتیکی با توانایی تولید پپتیدهای ضد میکروبی )انتروسین ها( می باشند. هدف از این تحقیق، بررسی حضور و خاصیت ضدمیکروبی انتروسین A مترشحهاز سویههای انتروکوکوس فاسیوم، به دلیل پتانسیل استفاده از آنها بعنوان عوامل ضدمیکروبی جدید، پروبیوتیک در جهت کنترل و کاهش عوامل بیماریزای مسیر گوارشی انسان و دام و نیز نگهدارنده هایزیستی مواد غذایی میباشد. مواد و روش کار: حضور ژن ساختاری باکتریوسین کلاس II انتروسین « A در میان سویههای » انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از محتویات مسیر گوارشی 24 نمونه حیوان مورد بررسی قرار گرفت. تعیینجنس انتروکوکوس و گونه فاسیوم و حضور ژن ساختاری انتروسین A از طریق PCR انجام گرفت. سنجش تولید و طیف ضد میکروبی انتروسین موجود در سوپرناتانت سویههای دارای ژن ent A ، بر رویباکتریهای شاهد گرم مثبت و منفی، با روش چاهک گذاری مورد مطالعه قرار گرفت. 37 % از سویههای مورد بررسی حاوی ژن انتروسین / یافتهها: 8 A بودند که تاثیر مهار کنندگی رشد رابر سویههای بیمارستانی سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا انتریکا و سویههای آزمایشگاهی باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس نشان دادند.نتیجهگیری: انتروسین های مورد بررسی دارای طیف مهارکنندگی رشد بر روی باکتریهای گرممثبت و گرم منفی به ویژه باکتریهای بیماریزای مسیر گوارشی می باشند؛ بنابراین این سویه ها پتانسیل بالایی جهت بررسی و استفاده بعنوان، ترکیبات ضد میکروبی جایگزین، نگهدارنده های زیستی در صنایع غذایی و خوراک دام و نیز به عنوان پروبیوتیک را دارند.

کلیدواژه ها

انتروکوکوس فاسیوم، PCR ، باکتریوسین، انتروسین A

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.