نقش و اهمیت دست پرسنل و سطوح کم تماس و پرتماس بیمارستان در شکل گیری و کنترل عفونتهای بیمارستانی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMM-5-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیلا جلال پور

مدرس میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

روحا کسری کرمانشاهی

استاد گروه آموزشی زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا(تهران). تهران.

اشرف السادات نوحی

استاد گروه آموزشی زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران. تهران.

حمید زرکش اصفهانی

استادیار گروه آموزشی زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان. اصفهان.

چکیده

عفونت بیمارستانی یا عفونتهای اکتسابی در بیمارستان به عفونتی اطلاق میشود که در زمان بستری شدن دربیمارستان ایجاد شود، عفونت بیمارستانی در هنگام پذیرش در بیمار وجود ندارد و در حالت کمون نیز نمی باشد.عفونتهای بیمارستانی ازجمله مهمترین معضلات تمامی کشورها محسوب میگردند. در بیمارستان ها بیماران عفونی و بیمارانی که از شانس بالایی برای کسب عفونت برخوردار هستند، حضور دارند و بیماران مبتلا به عفونت یاحاملین اورگانیسم های بیماری زا، منابع بالقوه ای برای انتقال و انتشار عفونت به سایر بیماران و پرسنل بیمارستان محسوب می گردند. دست پرسنل و سطوح بیمارستان در ایجاد و کنترل عفونتهای بیمارستانی حائز اهمیت میباشندروش کار :مقالات مرتبط با اهمیت دست پرسنل و سطوح بیمارستان در عفونتهای بیمارستانی، از مقالات Pubmed, Yahoo و Elsevier Scienceاز سال 1995 تا 2010 استخراج گردید. برای این کار کلمات سطوح بیمارستان، دست پرسنل، عفونت بیمارستانی و کنترل عفونت واژه هایی بودند که جستجو شدند.نتایج: در ارتباط با اهمیت دست پرسنل و سطوح بیمارستان در عفونتهای بیمارستانی، در تمامی مقالات پژوهشی و مروری مشابه انجام گرفته ، اتفاق نظر وجود دارد که کنترل تراکم باکتریها در منابع مزبور منجر به کاهش و کنترلانتقال و انتشار باکتریها در بیمارستان و در نهایت عفونتهای بیمارستانی میگردد. بحث: سطوح بیمارستان منابع بالقوه ای جهت حفظ و نگهداری باکتریهای بیماریزا محسوب میشوند و نقش موثریدر چرخه عفونت بعهده دارند، باکتریهای موجود بر سطوح از توان انتشار محدودی برخوردار هستند و در صورت وجود یک عامل انتقال دهنده مناسب در بیمارستان منتشر میگردند. دست پرسنل بیمارستان بیشترین تماس را باسطوح بویژه سطوح پر تماس دارد و مهمترین عامل انتقال و انتشار باکتریها در بیمارستان محسوب میگردند. ارتقاء بهداشت دست پرسنل و سطوح بیمارستان، مهمترین ابزار کنترل عفونتهای بیمارستانی بشمار می روند

کلیدواژه ها

سطوح بیمارستان، دست پرسنل، عفونت بیمارستانی ، کنترل عفونت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.