مقایسه دو روش اسکراب با بتادین و مالش جراحی در کاهش بار میکروبی پوست دست تیم جراحی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 3، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJMM-3-2_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 848
نویسندگان
دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین
دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین
آزمایشگاه مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی قزوین
دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده
زمینه و اهدا ف : آلودگی دس ت نقش مهمی در ایجاد عفونت های بیمارستانی دارد . اسکراب جر احی نیز یکی از عوامل مهم کنترل بیمارستانی است . هدف ازانجام این مطالعه مقایسه دو نوع اسکراب با بتادین(روتین) و مالش جراحی بر میزان کاهش عفونتهای بار میکروبی دستهای تیم جراحی بود روش بررسی : این مطالعه با طراحی کارآزمایی بالینی در طی سال ۱۳۷۸ انجام شد . نمونهها از بین اعضا ء تیم جراحی در ۴ مرکزآموزشی درمانی باروش نمونه گیری سهمیه ای به صورت تصادفی انتخاب شدند . افراد مورد نظر به دو گروه روش روتین و روش مالش جراحی (hand rub) تقسیم شدند. ابتدا از نوک انگشتان و شست (در محیط بلاد آگار )و نیز نمونه دست (از طریق قرار دادن در محیط کشت مایع )نمونه برداری شد . سپس گروه روتین اسکراب دست را طبق معمول انجام داد، و گروه مالش جراحی طبق آموزش پژوهشکر (مالش دست ها به مدت ۳ دقیقه با اتانول ۷۰ %) انجام داد . در انتها از دست های هر دو گروه نمونه برداری شد . با بررسی نتایج تاثیر روشهای ذکور بر میکروارگانیسمهای دست مورد مقایسه قرار گرفت. دادهها با آزم ونهای آماری t،chi-squareزوجMC Nemarو پیرسون تجزیه و تحلیل شدندآزمون های آماری بین میزان کلنی های نوک انگشتان در قبل و بعد از هر دو روش تفاوت معنی دار0/00 را نشان داد .مطالعه نشان داد مقایسه میزان بار میکروبی بعد از شستشو در هر دو روش اختلاف معنی داری با یکدیگر نداردP=0/53هر دو روش میتوانند در کاهش بار میکروبی دستها موثر باشند نتیجه گیری : بین شمارش میکروبی دستها بعد از دو روش تفاوت معنی داری وجود ندارد. با توجه به شلوغی و تعداد زیاد اعمال جراحی در هر شیفت کاری و کمبود پرسنل در بیمارستان ها جایگزین کردن مالش جراحی به جای اسکراب روتین و سنتی در بخشها میتواند روش بسیار مناسبی باشدکلیدواژه ها
اسکراب جراحی ، مالش جراحی ، بار میکروبی دستمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی در مدیریت و بهرهبرداری قنات مزویرآباد، مهریز، یزد
- Inhibitory Activity of Oliveria decumbens Essential Oil on Staphylococcus aureus Biofilm and Planktonic Cells
- Evaluation of Anti-leishmanial Effect of Selenium Nanoparticles on Leishmania major Promastigotes In Vitro
- Prevalence and Molecular Mapping of Multidrug-resistant Mycobacterium tuberculosis in Sokoto, North-Western Nigeria
- Viral Gastroenteritis Prevalence in Iranian Pediatric Population: A Systematic Review
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.