بررسی شیوع هپاتیت B و مقایسه آن با نتایج آزمایشات مواد مخدر و سفلیس در 1000 مرد داوطلب ازدواج مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی شهید هاشمی نژاد- 1388

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMM-3-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احترام ملکیان نایینی

مرکز بهداشت غرب تهران ، دانشگاه علوم پزشکی ایران

محمدرضا متولی باشی

گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تربیت معلم کرج

چکیده

زمینه و اهدا ف : هپاتیت Bاز عوامل مهم عفونی در جهان می باشد، که میزان حاملین آن از % 1 تا 20 % متغیر است . درصد شیوع آن در ایران بر حسب استان های مختلف و مطالعات گوناگون، متفاوت است . به لحاظ گذر ایران از شیوع متوسط به شیوع کم، مطالعات بیشتری نیاز می باشد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع هپاتیت Bو مقایسه آن با نتایج آزمایشات مواد مخدر و سفلیس درمردان داوطلب ازدواج مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی شهید هاشمی نژاددر سال 1388 بود. روش بررسی : در بهار 1388 آنتی ژن HBs در 1000 مرد داوطلب ازدواج، آزمایش شد. این گروه برای انجام آزمایشات اجباری قبل از ازدواج به مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی شهید هاشمی نژاد تهران مراجعه کرده بودند . آنتیژن HBs به روش الیزا، سفیلیس به روش Rapid Plasma Reagine RPR و مواد مخدر به روش تست مورفین سریع آزمایش شد. در صورت پاسخ مثبت در دو آزمایش اخیر روشهای تاییدی انجام میگرفت. نتایج آزمایشات سه گانه با استفاده از روش logit و آزمون Tمقایسه شدندیافته ها: افراد مورد مطالعه در گروه سنی 20-45 سال قرار داشتند. آنتی ژنHBsدر ۸ نفر مثبت شد. شیوع هپاتیتB 0/8درصد یا 8 در ۱۰۰۰ بود. بین وجود آنتی ژن HBsبا سن افراد تفاوت معنی دار مشاهده نشد P> 0.05آزمایشات اپیوم نزد ۲ نفر 0/2درصد مثبت بود. آزمایش سیفلیس در هیچ مورد مثبت نبود. بین ابتلا به هپاتیتBو مثبت بودن آزمایش مواد مخدر ارتباط معنیداری وجود نداشتP > 0.05 و0/8درصد داوطلبین حامل HBS آنتی ژن هستند و آزمایش مواد مخدر در0/2 درصد مثبت است. بین ابتلا به هپاتیتBو مثبت بودن آزمایش مواد مخدر ارتباط معنیداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

مواد مخدر، سیفیلیس، ازدواج ، HBV,HBs Ag

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.