نظریات فارابی و کاربرد آن در باب مشارکت شهروندی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ماهنامه باغ نظر، دوره: 9، شماره: 21
- کد COI اختصاصی: JR_BAGH-9-21_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1469
نویسندگان
دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، استاد دانشکده جغرافیا ، دانشگاه تهران . ایران
پژوهشگر دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه تهران ، ایران .
پژوهشگر دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه تهران . ایران
چکیده
پیدایش پدیده شهرنشینی ، ظهور شهرها و تبعات ناشی از آن سبب جلب توجه اندیشمندان علوم مختلف شده است. در این میان نقش محققان حوزه فرهنگ اسلامی همچون فارابی در پژوهش های تاریخی مربوط به شهر ، شهرنشینی و شهروندی بسیار پررنگ است. این پژوهش قصد دارد به بررسی آرای مربوط به مقوله «شهر و شهرنشینی» از دیدگاه معلم ثانی و کاربرد آن در دانش برنامه ریزی به خصوص در امر مشارکت شهروندان بپردازد. روش تحقیق در این پژوهش براساس روش توصیفی - تحلیلی بوده که از منابع اسنادی و کتابخانه ای استفاده شده است. با بررسی های به عمل آمده به این نتیجه می توان رسید که دیدگاه های مطرح شده این اندیشمند اسلامی با دیدگاه های معاصر اندیشمندان امروز قرابت و تشابه زیادی داشته است. به عبارت دیگر ، می توان گفت ما با انسانی جمع گرا و البته شهرگرا روبرو هستیم که آینده نگری خاصی نسبت به امور شهری داشته است . به نظر می رسد نظریات وی به بحث مشارکت شهروندی نزدیک است که خود یکی از مسایل مهم در برنامه ریزی انسان گرا به شمار می رود. نتایج این پژوهش می تواند نقش دیدگاه های بومی را در رشته های علوم انسانی به خصوص علوم شهری به نحو کاربردی تری ارتقا بخشد.کلیدواژه ها
شهرنشینی ، مدینه فضاله ، آرمان شهر ، حقوق شهروندی ، جامعه مدنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.