بهره برداری مشترک مزرعه بادی و باتری NaS جهت شرکت در بازارهای انرژی و خدمات جانبی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری الکترونیکی محیط زیست و انرژی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEEE01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا بشیری خوزستانی

دانشگاه شهید چمران اهواز

محسن صنیعی

دانشگاه شهید چمران اهواز

سعید مرتضوی

دانشگاه شهید چمران اهواز

محمدصادق جوادی

گروه برق و الکترونیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس، شیراز، ایران

چکیده

مزارع بادی از جمله منابعی هستند که امروزه به لحاظ داشتن مزایای فراوان، مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته اند. برنامه ریزی تولید و چگونگی حضور این منابع در بازارهای برق به نحوه ی تعامل با این منابع در بازارها بستگی دارد. ساختار رقابتی برق در اکثر کشورها باعث شده که این نیروگاه ها یا به طور مستقیم در بازار برق شرکت نکنند و یا در صورت شرکت در بازار، به علت قطعیت تولید شانف از درآمد کمی برخوردار باشند. در این مقاله برای افزایش درآمد مزرعه ی بادی که تصمیم به شرکت در بازار برق دارد، استراتژی یکپارچه سازی با باتری های NaS پیشنهاد می گردد. در مدل پیشنهادی این مقاله، از برنامه ریزی تصادفی استفاده شده و میزان سرعت باد، متغیر تصادفی این برنامه ریزی در نظر گرفته شده اند. برای این متغیر تصادفی سناریوهایی تعریف شده است که برنامه ریزی با توجه به سناریوهای یاد شده صورت می گیرد. در این روش یک شرکت تولیدی که همزمان مالک مزرعه بادی و باتری NaS است، با استفاده از روش برنامه ریزی تصادفی، بر اساس سناریوهای مختلف سرعت باد و به منظور کاهش خطاهای ناشی از حضور مزرعه بادی در هنگام مشارکت در بازار و با هدف بیشینه نمودن درآمد خود، اقدام به حل مسئله ی خود برنامه ریزی می کند. خروجی مدل پیشنهادی میزان توان ابراز شده 24 ساعت آینده این شرکت برای حضور در بازارهای انرژی و ذخیره چرخان است. سپس مزایای پیشنهاد انرژی به بازار در حالت بهره برداری یکپارچه، در شرایط مختلف مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

مزارع بادی، باتری های NaS، بازرهای انرژی و ذخیره چرخان، پیش بینی تولید، عدم قطعیت، برنامه ریزی تصادفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.