اثرات صندوق های سرمایه گذاری بر بازار سرمایه با رویکرد تامین مالی در اقتصاد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت، حسابداری و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EMASS01_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شریفه سرشار

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (گرایش مالی) دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدنبی شهیکی تاش

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

امیررضا قهرمانیان

کارشناس ارشد بورس اوراق بهادار تهران

چکیده

رشد صنایع و نیاز روزافزون اقتصاد به منابع مالی و عدم پاسخگویی نظام بانکی در ارائه خدمات مالی، نقش حیاتی بازار سرمایه در اقتصادهای رو به رشد آشکار گردید. یکی ازسازوکارهای نوین که نقش زیادی در تجهیز منابع مالی و هدایت آن به سوی ظرفیت های تولیدی دارد واسطه های مالی هستند. صندوقهای سرمایه گذاری در راستای ایجاد تعادل و نظم در بازار اوراق بهادار با هدف افزایش کارایی و رونق سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه فعالیت می کنند و نقش با اهمیتی درتجهیز منابع مالی و هدایت آن به سوی ظرفیتهای تولیدی دارند. در این مقاله از روش خودرگرسیون برداری VAR در بررسی اثرات صندوقهای سارمایه گذاری در بازار سرمایه با هدف تامین منابع مالی مورد نیاز برای اقتصاد ایران استفاده شده است. آمار مورد نیاز از شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و به صورت روزانه از ابتدای سال 1388 تا آخر سال 1392 از طریق روش نرم افزاری تهیه و با استفاده از روشهای اقتصادسنجی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است.نتایج حاصل نشان می دهد که صندوق های سرمایه گذاری در ایران با جذب سرمایه های راکد وخرد جامعه می تواند منابع مالی صنایع مولد را از طرق مطمئن تامین و نقش حیاتی برای بازار سرمایه کشور و محل مطمئنی برای سرمایه گذاران مبدل گردد و به عنوان محرک سالم و معتمد برای هر دو سمت عرضه و تقاضای اقتصاد عمل نماید. این پژوهش به عنوان تحقیقی کاربردی برای کلیه سرمایه گذاران ، موسسات وابسته به بورس و محققان قابل استفاده است.

کلیدواژه ها

صندوقهای سرمایه گذاری، بازار سرمایه، تامین مالی، مدل خود رگرسیون برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.