نگاهی به صفات عبادالرحمن در دعای مکارم الاخلاق امام سجاد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT01_0916
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه رمضانی مبارکه

دبیر ریاضی شهرستان مبارکه

چکیده

از ویژگی های بارز اولیای الهی این است که انس و علاقه فراوانی به قرآن داشتند و علاوه بر عمل به دستوراتقرآن و اجرای احکام و تعالیم آن در سراسر زندگی شان کامل ترین مصداق عاملان به دستورات الهی بوده اند. اگرچهدر آیات مختلف قرآن این ویژگی ها بیان شده است، اما،به طور آشکارا حق تعالی بندگانی که دارای سیزده صفتویژه می باشنددر سوره فرقان آیات 63 الی 74 عباد الرحمن می نامند و تبلور آن ویژگی ها را جز در افراد خاص کهمعصوم اند آشکار نمی گرداند. از جمله کسانی که به خوبی می توان این صفات را در آنها مشاهده نماییم پیشوایان ماشیعیان می باشند، که متأسفانه در زمان حیات شان جز مردم اندکی کسی آنها را نشناخت و از این رو ظلم ها درحق آنان روا داشتند و در زمان ما دشمنان امروزشان سعی در مخفی نمودن و دور کردن یاد، نام و سیرت آنها ازذهن جوانان می کنند لذا بر خود لازم می دانیم که با استعانت از پروردگار تلاش در تبین جایگاه ائمه معصوم خودبه کمک منبع عظیم و بی کران الهی ، عظمت این بزرگواران نماییم و متذکر شویم برای اهل تفکر که خدای متعالامامت دوازه جانشین پس از پیامبرش را برای ما در آیات مختلف بیان نموده است، شاید ما اهل تفکر شویم. در اینمقاله نویسنده با هدف بررسی جایگاه اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله سعی در یافتن سیزده خصلت عبادالرحمان را درکلام امام سجاد( ع ) در دعای مکارم الاخلاق نموده است و در نهایت نتیجه می گیرد که مصداقکامل کلام خداوند، در کلام و شخصیت این امام معصوم یافت می شود و از آن جا که ما شیعیان پذیرفته ایم که0PF اولین این معصومین مانند آخرین آنها در سخن ، رفتار ، سیرت و .... می باشند پس به جز پیامبران هریک از سیزده1Pمعصوم اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم مصداق کامل عباد الرحمان اند.لازم به تذکر است این مقاله بهروش کتابخانه ایی تنظیم گردیده است.

کلیدواژه ها

عبادالرحمان، مکارم الاخلاق، اخلاص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.