بررسی اثر میزان بذر و روش های کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم کویر در زمین های شور اردکان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT10_1044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید ایران نژاد

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

زینب جوانمردی

کارشناس ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

بهزاد آزادگان

استادیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

چکیده

به منظور بررسی اثر میزان بذر و روش کاشت گندم بر صفات کمی و کیفی گندم در اردکان ، آزمایشی به صورت اسپیلت بلوک در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار و دو سال انجام شد . تیمارها شامل 4 روش کاشت (کرتی، کپه ای ، فاروئی و نواری ) و 3 میزان بذر گندم رقم کویر (450، 500 و 550 بذر در متر مربع ) بود. صفات مورد مطالعه شا مل ارتفاع ساقه ، تعداد پنجه ، تعداد دانه در خوشه ، وزن هزار دانه و عملکرد بیوماس بودند . نتایج نشان دادند که کشت گندم به صورت فاروئی و با تراکم 550 بوته در متر مربع بالاترین عملکرد بیوماس را به میزان 11/17 تن در هکتار (4/86 تن دانه و 6/31 تن کاه ) داشت. همچنین بین دو سال اختلاف معنی داری در سطح آماری یک درصد مشاهده شد . تعداد پنجه در روش فاروئی و نواری بالاتر بوده اما تراکم بذر اختلاف معنی داری را در تعداد پنجه ایجاد ننمود. ارتفاع ساقه نیز در روش کشت کرتی بالاترین میزان بود و تیمار کشت کرتی با تراکم 550 بوته در متر مربع بالاترین ارتفاع ساقه را نشان داد . تعداد دانه در خوشه در روش کشت فاروئی و با تراکم 550 بوته در متر مربع بالاترین میزان را نشان داد. بالاترین وزن هزار دانه مربوط به تیمار تراکم 550 بوته در متر مربع و کشت فاروئی با 41/08 گرم بود.

کلیدواژه ها

گندم، عملکرد بیوماس و میزان بذر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.