اثر گوگرد تلقیح شده با باکتریهای تیوباسیلوس بر عملکرد و جذب فسفر در گندم
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_989
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 620
نویسندگان
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب
چکیده
در خاکهای آهکی و قلیایی به علت وجود غلظت زیاد یون کلسیم و pH بالا، عناصر غذایی که قابلیت جذب آنها وابسته به pH است، تثبیت می شوند و مقدار قابل جذب آنها به کمتر از مقدار لازم برای تأمین رشد مناسب گیاه کاهش می یابد. استفاده از گوگرد به عنوان ماده اسیدزا جهت افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی تثبیت شده ، سابقه دیرینه دارد . در این تحقیق ، آزمون گلخانه ای کشت گندم ، براساس طرح بلوک های کامل تصادفی و به صورت فاکتوریل در چهار تکرار با منظور کردن سه سطح گوگرد ، تیمار با یا بدون مایه تلقیح تیوباسیلوس با هدف ارزیابی اثر مصرف توام گوگرد و تیوباسیلوس بر عملکرد و جذب فسفر توسط گندم در یک خاک آهکی دارای مقدار کم فسفر قابل جذب انجام شد. نتایج اندازه گیری وزن خشک و فسفر در بخش هوایی گندم نشان داد وزن خشک و جذب فسفر در مقایسه با شاهد بدون باکتری افزایش معنی دار نشان دادند. بیشترین مقدار جذب فسفر و عملکرد در نتیجه مصرف یک تن گوگرد (در هکتار) همراه با تلقیح 4^10 سلول باکتری (در هر گرم خاک) حاصل شد.کلیدواژه ها
گوگرد، تیوباسیلوس و گندممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.