تعیین درجه سازگاری وپایداری لاینهای نخود پاییزه
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_525
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 557
نویسندگان
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم
چکیده
واکنش متفاوت ژنوتیپ ها به شرایط محیطی یا همان اثر متقابل ژنوتیپ با محیط یکی از مباحث مهم اصلاح نباتات بوده و تجزیه آماری آن، اصلاحگر را در جهت گزینش صحیح ژنوتیپ های مطلوب یاری می کند. این تحقیق به منظور دستیابی به لاین ها و ارقام پر محصول و سازگار به شرایط مختلف آب و هوایی مناطق اجرا در پنج استان کشور با حضور 16 لاین و شاهد به مدت سه سال زراعی به اجرا در آمد. بر اساس نتایج حاصل، لاین شماره 16 (FLIP92-40C) بیشترین میانگین عملکرد را در همه مکان ها داشت، ضمنا بر اساس میانگین رتبه ها، این لاین با میانگین 3/6 بهترین رتبه را به خود اختصاص داد بنابراین، این ژنوتیپ دارای سازگاری عمومی بوده و تقریبا تمام مناطق را پوشش می دهد و لذا قابل توصیه به همه مکان ها می باشد. شایان ذکر است که این لاین دارای سازگاری ویژه به مناطق گچساران و گرگان نیز می باشد. علاوه بر این ژنوتیپ، لاین شماره 15 (FLIP 93-93C) که عملکرد بالایی در دو منطقه کرمانشاه و لرستان و عملکرد نسبتا بالایی در ایلام داشت، دارای سازگاری ویژه برای مناطق کرمانشاه، لرستان و ایلام بوده و قابل توصیه در این سه منطقه است.کلیدواژه ها
نخود، لاین، عملکرد، سازگاری و برق زدگیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.