بررسی قابلیت انتقال مجدد مواد فتوسنتزی در لاین های پیشرفته گندم نان در شرایط دیم

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT10_438
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شریفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

رضا حق پرست

معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم سرارود

رحمان رجبی

معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم سرارود

مجتبی جعفر زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

این آزمایش به منظور مطالعه قابلیت انتقال مجدد مواد فتوسنتزی در ارقام مختلف گندم نان، در مزرعه معاونت تحقیقات دیم سرارود استان کرمانشاه در سال زراعی 86-1385 در شرایط آبی و دیم اجرا شد . این بررسی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار بر روی 11 ژنوتیپ پیشرفته گندم نان (Triticum aestivum L.) به همراه دو واریته شاهد محلی(سرداری وآذر- 2) انجام شد. برای شبیه سازی تنش خشکی از کلرات سدیم 0/4 درصد استفاده گردید. صفاتی نظیر سرعت رشد اولیه، تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج به دست آمده نشان داد که بین قطر ساقه و قابلیت انتقال مجدد مواد فتوسنتزی در دو شرایط آبی و دیم همبستگی منف ی و معنی داری مشاهده شد .که این نشان دهنده آن است که با کاهش قطر ساقه ارتفاع گیاه بیشتر شده و انتقال مجدد بیشتر صورت می گیرد . از طرف دیگر بین TOL و سرعت رشد اولیه همبستگی منفی و معنی داری در سطح 1 در صد وجود دارد که این بیانگر آن است که ژنوتیپهایی که دارای سرعت رشد اولیه زیاد هستند تفاوت عملکرد آن ها در دو شرایط تنش و غیر تنش کمترمی باشد در این میان ژنوتیپ شماره 6 دارای کمترین TOL و کمترین عملکرد است . بیشترین TOL مربوط به ژنوتیپ شماره 3 است که دارای بیشترین عملکرد نیز می باشد.

کلیدواژه ها

انتقال مجدد مواد فتوسنتزی، گندم و تنش خشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.