ارزیابی مقاومت به سن گندم (Eurygaster integriceps Put) در تعدادی ازارقام و لاین های گندم
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_437
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 897
نویسندگان
دانشجوی دکتری اصلاح نباتات گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
برای ارزیابی مقاومت 50 لاین و رقم گندم نسبت به سن گندم (Eurygaster integriceps Put) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در پاییز 84-1383 در مزرعه پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج انجام گردید. در اوایل مرحله توسعه و تشکیل بذر شش عدد پوره در هر قفس که حاوی یک بوته گندم بود رها گردید . بعد از 40 روز در صد بذور سن زده در هر قفس و صفات مرفولوژیک ی رنگ دانه،پوشیدگی دانه توسط گلوم و گلومل، کرک دار بودن گلوم، ارتفاع بوته، تراکم سنبله، طول ریشک، طول پدانکل، تعداد پنجه، تعداد روز تا رسیدگی، عملکرد بیولوژیکی، عملکرد دانه در بوته، تعداد دانه در سنبله، ، وزن هزار دانه و درصد سن زدگی انداز ه گیری گردید. بین درصد سن زدگی و صفات مرفولوژیکی رنگ دانه، پوشیدگی دانه توسط گلوم و گلومل، کرک دار بودن گلوم، ارتفاع بوته، تراکم سنبله، طول ریشک، تعداد پنجه، تعداد روز تا رسیدگی، عملکرد بیولوژیکی، عملکرد دانه در بوته، تعداد دانه در سنبله، ، وزن هزار دانه همبستگی معن ی داری وجود نداشت و همبستگی منفی و معنی داری بین درصد سن زدگی و طول پدانکل مشاهده شد . از نظر صفت درصد سن زدگی لاین 8 و رقم گاسپارد با 82 و 75/6 درصد بیشترین و لاین 20 و لاین ساختگی 18 با 38/8 و 43/5 درصد کمترین درصد سن زدگی را داشتند . بر اساس درصد سن زدگی لاین 20 و لاین ساختگی 18 به عنوان مقاوم، لاین های 4، 7، 15، 18، 21، 26 ، 31 و فلات به عنوان نیمه مقاوم و لاین 8 و رقم گاسپارد به عنوان ژنوتیپ های خیلی حساس و بقیه به عنوان حساس از نظر مقاومت به سن شناسایی شدند.کلیدواژه ها
گندم، سن گندم (Eurygaster integriceps Put) و درصد سن زدگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.