مقایسه صفات مورفولوژیک و درصد اسانس بادرنجبویه های جمع آوری شده از مناطق مختلف
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_205
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 649
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
به منظور مقایسه صفات مورفولوژیک و درصد اسانس بادرنجبویه های جمع آوری شده از مناطق مختلف عرصه های طبیعی استانهای تهران، اردبیل و اصفهان، در زمان گلدهی از طریق پلات گذاری صفات مورفولوژیک آنها از قبیل ارتفاع گیاه، تعداد شاخه فرعی، طول برگ و عرض برگ اندازه گیری گردید. درصد اسانس برگهای خشک شده در سایه با استفاده از روش تقطیر با آب (کلونجر) به مدت 2/5 ساعت استخراج گردید . اطلاعات حاصله از طریق طرح بلوک های کامل تصادفی و با استفاده از سه تکرار ارزیابی شدند و مقایسه میانگینها توسط آزمون چند دامنه ای دانکن صورت گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که به لحاظ ارتفاع گیاه، قطر ساقه و درصد اسانس بین نمونه ها اختلاف معنی داری وجود داشت . مقایسه میانگینها نشان داد که درصد اسانس نمونه های جمع آوری شده از اردبیل با میانگین 0/39 درصد نسبت به نمونه های تهران (0/30) و اصفهان (0/24) از درصد اسانس بالاتری برخوردار بود. مقایسه میانگین ارتفاع گیاه نشان داد که نمونه اصفهان با میانگین 36 سانتیمتر نسبت به سایر نمونه ها ارتفاع کمتری داشت. مقایسه میانگین قطر ساقه تولیدی نشان داد که کمترین قطر ساقه مربوط به نمونه های استان اردبیل با میانگین 2/868 میلیمتر بود و میانگین قطر ساقه آنها به ترتیب 3/467 و 3/233 میلیمتر مربوط به تهران و اصفهان بود . نتایج این بررسی نشان داد . با توجه به اینکه درصد اسانس تولیدی تحت تاثیر توام عوامل ژنتیکی و محیطی می باشد دوره رشد طولانی در منطقه اردبیل یکی از دلایل افزایش درصد اسانس می تواند باشد.کلیدواژه ها
بادرنجبویه، صفات مورفولوژیک، اسانس و مناطق مختلفمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.