اثر باکتری Azospirillum در کاهش مصرف کودنیتروژنه در ذرت دان های S.C.704

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT10_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز داوران حق

کارشناس ارشد زراعت دانشگاه تبریز

فرخ رحیم زاده خویی

کارشناس ارشد زراعت دانشگاه تبریز

رضا علیزاده

کارشناس ارشد زراعت - فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر باکتری آزوسیپریلوم در کاهش مصرف کود نیتروژنه بر روی ذرت رقم K.S.C.704 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1384 انجام گرفت . عامل های مو رد بررسی عبارت از مقادیر مختلف کود نیتروژنه از نوع کود اوره در چهار سطح 0، 70، 140 و 210 کیلوگرم در هکتار و تلقیح بذر با باکتری و عدم تلقیح بذر با باکتری بودند . آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام پذیرفت . در بررسی اثر تلقیح با باکتری بیشترین عملکرد دانه (12/14 تن در هکتار ) به هنگام تلقیح با باکتری و کمترین آن به (10/68 تن در هکتار) به هنگام عدم تلقیح با باکتری حاصل شد. تلقیح با باکتری سبب افزایش عملکرد نهایی دانه، درصد نیتروژن دانه، تعداد دانه در ردیف، سطح برگ زیر بر گ پرچم، طول بلال و افزایش تعداد دانه در بلال شد . در این تحقیق نتیجه گیری شد که با مصرف کود نیتروژن به میزان 140 کیلوگرم در هکتار و استفاده از باکتری به عنوان کود زیستی می توان موجب افزایش عملکرد دانه به میزان 30% (14/54 تن در هکتار ) شده و با کاهش مصرف کود نیتروژنه در جهت کاهش آلودگی محیط زیست و توسعه کشاورزی پایدار اقدام نمود.

کلیدواژه ها

آزوسپیریلوم، باکتری، ذرت، کود نیتروژنه و کود زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.