اثر تراکم گیاهی و دفعات کنترل علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد انیسون (Pimpinella anisum L. )
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_1114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 632
نویسندگان
عضو هیت علمی دانشگاه آزاد سبزوار
استاد دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیت علمی دانشگاه آزاد سبزوار,
چکیده
به منظور بررسی اثر تر اکم گیاهی و دفعات کنترل علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد انیسون (Pimpinella amisum) آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد به اجرا در آمد. این آزمایشبه صورت فا کتوریل در قالب طرح بلو ک کامل تصادفی با ٤ تکرار انجام شد. در ا ین تحقیق دو عامل تر اکم گیاهی با ٣ سطح (60، 120 و 180 بوته در مترم ربع) و دفعات کنترل علف ها ی هرز با ٤ سطح (بدون کنترل (WO)، یکبار کنترل ٣ هفته بعد از سبز شدن (W1) ، دو بار کنترل 3 و 6 هفته بعد از سبز شدن (W2) و سه بار کنترل 3، 6 و 9 هفته بعد از سبز شدن ،(W3) ، مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که با افزایش تراکم گیاهی عملکرد افزایش پیدا کرد. همچنین افزایش تراکم باعث کاهش تعداد شاخه جانبی، تعداد چتر در بوته، تعداد دانه در چتر، وزن هزار دانه و شاخص برداشت شد . افزایش سطوح کنترل علف های هرز سبب افزایش عمل کرد گردید. تعداد شاخه جانبی، تعداد چتر در هر بوته، تعداد دانه در هر چتر، وزن هزار دانه و شاخص برداشت با افزایش سطوح کنترل علف های هرز افزایش پیدا کرد. نتایج حاصل نشان داد که در شرایط اکولوژیکی مشهد گیاه انیسون می تواند با تر اکم ١٨٠ بوته در مترمربع و دو بار کنترل علف های هرز ٣ و ٦ هفته بعد از سبز شدن عملکرد مطلوب را در واحد سطح تولید کند.کلیدواژه ها
انیسون، تراکم، علف های هرز، کنترلمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.