بررسی کارایی فرمولاسیونهای مختلف علف کش تری بنورون متیل و فنوکساپروپ پی اتیل در مزارع گندم استان خوزستان

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_876
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا پورآذر

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

اسکندر زند

موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی. تهران

چکیده

به منظور بررسی کارایی فرمولاسیونهای مختلف علف کش تری بنورون متیل و فنو کساپروپ پی اتیل خارجی و داخلی آزمایشاتی در سال زراعی 1383-84 در ایستگاه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (شاوور) به اجرا درآمد . آزمایشات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ٤ تکرار و ساختار تیماری فاکتوریل پیاده گردید. تیمار های آزمایشی شامل علف کش تری بنورون متیل در سه سطح ایرانی، چینی و فرانسوی و دز مصرفی هر یک از این فرمولاسیسون ها شامل دز 10، 15، 20 و 25 گرم در هکتار بودوتیمار های علف کش فنو کساپروپ-‐پی -‐اتیل در دو سطح شامل : فنوکساپروپ‐پی‐اتیل مربوط به شر کت گل سم و شرکت خارجی و دز مصرفی هر یک از این فرمولاسیون ها شامل : 0/4، 0/8، 1/2، و 1/8 لیتر در ه کتار بود. بین علف کش های ایرانی و خارجی در آزمایش تری بنورون متیل ودر دوزهای ۲۰ و ۲۵ گرم در هکتار تفاوت معنی داری از نظر آماری دیده نشد . در دوزهای بالاتر از ۲۰ گرم در هکتار در هر سه علف کش نوع ایرانی، چینی و فرانسوی، علف های هرز پنیرک (Malva pariflora) کنگر ابلق ،(Silybium marianum)، یونجه وحشی (Medicago polymorfa) و خردل وحشی (Sinapis arvensis) بخوبی کنترل گردیدند در آزمایش فنوک ساپروپ پی اتیل، بین علف کش های ایرانی و خارجی دزهای 1/2 و 1/8 لیتر هکتار با یک دیگر تفاوت معنی داری از نظر آماری وجود نداشت . علف کش فنوکساپروپ پی اتیل در تمام دزها و نوع سم نتوانست علف های هرز چچم (Lolium prenne) و جو دره (Hordeum spantaneum) را کنترل نماید، در حالی که علف ها ی هرز یولاف وحشی و فالاریس در دزهای بالاتر از ۱ لیتر در هکتار بخوبی کنترل شدند.

کلیدواژه ها

فرمولاسیون، علف کش ، گندم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.