بررسی تاثیر مصرف زئولیت طبیعی و کود پتاس بر عملکرد کمی و کیفی توتون گرمخانه خشک واریته کوکر 347

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا نجف علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

مهدی رنجبر چوبه

پژوهشگر موسسه تحقیقات توتون رشت

مسعود اصفهانی

استادیار زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

مسعود کاووسی

استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات برنج رشت

چکیده

آزمایش به صورت مزرعه ای و در قالب طرح آزمایشی فا کتوریل دو عاملی بر پایه بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار، در دوسال زراعی ۱۳۸۴ و ۱۳۸۳ در موسسه تحقیقات توتون رشت اجرا شد . عامل اول شامل زئولیت در پنج سطح صفر، 1000، 2000، 3000 ، 4000 کیلوگرم در هکتار و عامل دوم شامل کود پتاس در سه سطح صفر ، ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلوگرم در هکتاربود که مخلوط با هم و بصورت نواری ودر ۱۵ سانتی متری عمق خا ک و پیش از نتقال نشا به زمین اصلی با خا ک مخلوط شد . صفات مهم کمی و کیفی از قبیل درصد نیکوتین، درصد قند احیا ، درصد پتاسیم دربرگ و در بقایا ، جذب کل پتاسیم در هکتار و عملکرد وزن تر و عمل کرد وزن خشک اندازه گیری شدند . نتایج نشان داد که درصد نیکوتین برگ با مصرف زئولیت کاهش یافت که کمترین درصد نیکوتین در سطح ۲۰۰۰ کیلوگرم در هکتار زئولیت و بیشترین درصد نیکوتین در سطح صفر زئولیت بود . اثر زئولیت در سال بر عملکرد وزن خشک در سطح احتمال ۱ درصد معنی دار بود. که بالاترین عملکرد در سال اول و از سطح ۳۰۰۰ کیلوگرم در هکتار زئولیت حاصل شد ( ۲۲۰۳ کیلوگرم در ه کتار). اثر متقابل زئولیت و کود پتاس بر عملکرد وزن خشک در سطح احتمال ۵ درصد معنی دار بود . که بیشترین عملکرد ماده خشک از تیمار ۱۰۰۰ کیلوگرم در هکتار زئولیت و ۳۰۰ کیلوگرم در هکتارکود پتاس حاصل شد ( ۱ کیلوگرم در هکتار).اثر متقابل زئولیت و پتاسیم در سال بر عملکرد وزن خشک در سطح احتمال ۱ درصد معنی دار بود. که بیشترین عملکرد ماده خشک در سال اول و از تیمار ۱۰۰۰ کیلوگرم در هکتار زئولیت و ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار کود پتاس حاصل شد ( ۲۵۵۵ کیلوگرم درهکتار برگ خشک).بنظر می رسدکه مصرف توام زئولیت و کود پتاس بتواند موجب افزایش عملکرد محصول در ناحیه مورد بررسی شده و درآمد زارعین را افزایش دهد.

کلیدواژه ها

زئولیت، توتون، پتاس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.