اثر حذف آبیاری در مراحل انتهایی رشد و نمو بر عملکرد و اجزا آن در ارقام مختلف گندم
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_317
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 672
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
چکیده
به منظور استفاده بهینه از منابع آب با تعیین رقم مناسب گندم و همچنین برنامه آبیاری با هدف کم آبیاری در این تحقیق اثر حذف آبیاری در مراحل انتهایی رشد و نمو پنج رقم گندم در منطقه مشهد مورد بررسی قرار گرفت . طرح در قالب کرت های خرد شده با متن اصلی بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با سه تیمار آبیاری شامل : W1- آبیاری در مراحل طویل شدن ساقه ، گلدهی، شیری شدن دانه و خمیری شدن دانه W2- آبیاری در مرحله طویل شدن ساقه ، گل دهی و شیری شدن دانه و W3- آبیاری در مرحله طویل شدن ساقه و گل دهی در کرت های اصلی و پنج رقم و لاین گندم به نامهای C1: C-73-5 و C2: C-78-4 و C3: C-78-8 و C4: C-79-6 و C5: C-79-16 در کرت های فرعی اجرا شد . تجزیه واریانس مر کب دو ساله داده ها ی این آزمایش نشان داد ، اثر تیمار آبیاری بر عملکرد بیولو ژیک، عملکرد دانه ، وزن هزار دانه و کارایی مصرف آب آبیاری معنی دار بود . کارایی مصرف آب آبیاری با اعمال این تیمار و تیمار W2 افزایش یافت . حذف آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه ها موجب افزایش کارایی مصرف آب آبیاری و کاهش عمل کرد بیولو ژیک و دانه ارقام گندم شد و در نتیجه حذف آبیاری در این مراحل بحرانی نمو توصیه نمی شود . ارقام C3 و C4 بالاترین عمل کرد دانه ، تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه را به خود اختصاص دادند . رقم C4 بالاترین کارایی مصرف آب آبیاری را در کلیه تیمار های آبیاری به خود اختصاص داد و از تحمل خوبی به تنش رطوبتی انتهای فصل رشد برخوردار بود و پس از آن لاین C5 (که یک لاین امیدبخش است) قرار گرفت.کلیدواژه ها
آبیاری، ارقام گندم، تنش رطوبتی، کارایی مصرف آبمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.