ارزیابی تاثیر همزیستی قارچ های میکوریزا بر شاخص های رشد در ذرت
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_298
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 778
نویسندگان
استادیار دانشکده کشاورزی – دانشگاه صنعتی شاهرود
استاد دانشکده کشاورزی‐ دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
قارچ های میکوریزا بعنوان قارچهای تشکیل دهنده همزیستی با اکثر گیاهان زراعی بخوبی شناخته شده اند . در نتیجه این همزیستی رشد و عملکرد گیاهان افز ایش می یابد..این آزما یش بصورت فاکتوریل و با دو عامل مقاد یر فسفر مصرفی و ماده تلقیح به اجرا در امد . سطوح فسفر شامل ٤ سطح : P1= صفر، P2= 50 و P3=100 و P4=150 کیلوگرم P O در هکتار و عامل دوم یعنی ماده تلقیح شامل ٤ سطح: G.caledonium=I1 و Glomus mosseae =I2 و G.intraradices=I3 و I0= کرت استریل (شاهد) بود. بذر ذرت مورد استفاده، ذرت سینکل کراس ٧٠٤ بود که با تراکم ٦٥٠٠٠ بوته در هکتار کشت شد .نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که روند افزایش ماده خشک در بین تمام تیمارها تا 1000GDD شبیه بهم بود و سپس اختلاف قابل ملاحظه ای با تیمار شاهد مشاهده شد .در بین گونه های قارچ میکوریزا بیشترین میزان ماده خشک مربوط به کاربرد گونه G.caledonium بو د. حداکثر LAI در تمام تیمارها پس از در یافت 700GDD حاصل شد.بیشترین میزان LAI (=5) از کاربرد گونه G.caledonium و کمترین میزان از تیمار شاهد (=3/8) بدست امد . در این بررسی NAR تا حدود 1200GDD افزایش و سپس کاهش یافت.بیشترین میزان NAR از تیمار I بدست آمد .مقدار CGR در این بررسی تا اواسط فصل رشد افز ایش و سپس کاهش یافت.حداکثر مقدار CGR از کاربرد گونه G.caledonium و پس از در یافت 1700GDD بدست امد .مقدار RGR نیز بطور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر گونه های قارچ میکوریزی قرار گرفت .بیشترین میزان RGR در ذرت تحت تاثیر قارچ G.caledonium و کمترین میزان RGR از تیمار شاهد بدست آمد.کلیدواژه ها
همزیستی، قارچ میکوریزا، شاخص رشد، ذرتمقالات مرتبط جدید
- مروری بر کاربرد نانولیپوزوم ها در افزایش پایداری اکسایشی روغن های خوراکی (مطالعه موردی روغن کنجد و سویا)
- مروری بر روشهای نوین غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی
- تحلیل خوشه ای ارتباط هیدرولیکی چاه های مشاهداتی با تراز آب آبخوان (مطالعه موردی آبخوان کریان)
- بررسی تاثیر نانوذرات غیر آلی در بسته بندی محصولات غذایی
- استفاده از نانوپوشش ها برای افزایش عمر انبارمانی محصولات کشاورزی در صنایع غذایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.