ارائه چارچوبی برای ارزیابی عملکرد مراکز رشد

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-5-19_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 879
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی آقاجانی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت صنعتی دانشگاه مازندران

عاطفه طالب نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه مازندران

چکیده

مراکز رشد در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ابزار مهمی برای توسعه کارآفرینی و نوآوری فناورانه، خصوصا در سطح شرکت های کوچک و متوسط به شمار می روند. ایجاد و گسترش مراکز رشد کسب و کار، بحث های بی شماری در زمینه عملکرد و مفید بودن آنها میان موافقان و مخالفان به راه انداخته است. هر یک از پژوهش های انجام شده در این زمینه، مراکز رشد را از زاویه ای نگریسته و برای ارزیابی عملکرد آنها از نظریات گروه های خاصی استفاده کرده اند. به دلیل تنوع انواع مراکز رشد در جهان، اغلب پژوهش ها مطالعات و مدل های خود را به نوع یا انواع خاصی از مراکز رشد محدود کرده اند. در مقاله حاضر، با مرور ادبیات ارزیابی عملکرد مراکز رشد در ایران و جهان، چارچوبی جامع با استفاده از معیارهای جهانی عمومی ارائه شده است تا عملکرد مراکز رشد از منظر گروه های مختلف-مشتریان، مدیران و کارکنان و مشاهده پژوهشگران- سنجیده شود. این چارچوب پیشنهاد می کند عملکرد مراکز رشد در حوزه های مدیریت و کارکنان، زیرساخت ها، خدمات و خروجی ها سنجیده شود. عملکرد مرکز رشد در حوزه مدیریت و کارکنان، ابعاد انجام وظایف مدیریتی و یادگیری و رشد در حوزه زیرساخت، ابعاد فضا و امکانات، حوزه خدمات، ابعاد کمک های ایجاد کسب و کار و کمک های کسب و کار و در حوزه خروجی ها، در ابعاد شرکت ها، محصولات و افراد ارزیابی شود. برای سنجش هریک از ابعاد معیارهای عام از ادبیات موضوع استخراج شده است. این چارچوب می تواند به عنوان ابزار و راهنمای مناسبی برای مدیران و متولیان مراکز رشد جهت ارزیابی عملکرد مراکز رشد در حوزه های مهم و بر اساس معیارهای عمومی و خصوصا در ایران، برای مقایسه، الگوبرداری داخلی و خارجی و بهبود رقابت پذیری میان مراکز رشد به کار رود.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، مرکز رشد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.