مطالعه ترسیب کک و جلوگیری از تشکیل آن طی پیرولیز نفتا در سیستم آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC09_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش سالاری

آزمایشگاهی تحقیقات نفت، گروه شیمی کاربردی، دانشکده شیمی، دانشگاه تب

علیقلی نیائی

جعفر توفیقی

گروه تحقیقات الفین دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

کاظم دیندار صفا

چکیده

کاهش سرعت تشکیل کک در پیرولیز نفتا در نتیجه افزودن دی متیل دی سولفید، کربن دی سولفید و دی متیلسولفید در سیستم میکروراکتور در فشار اتمسفر و دمای 860ºc تحقیق شده است. سیستم بخاطر ساختار ساده، تغییر ساده پارامترهای عملکرد، حجم کوچک خوراک استفاده شده برای پیرولیز، امکان اندازه گیری دقیق کک تشکیل شده، امکان بررسی مورفولوژی کک تشکیل شده و چرخه عملکرد کوتاه آن دارای مزیت است. این سیستم مخصوصاً برای شناخت بازدارنده های تشکیل کک در محدوده وسیعی از شرایط عملیاتی مناسب است. در این مقاله بطور جامع مکانیزم و اثر مواد افزودنی DMS,CS2,DMDS در کاهش شدت تشکیل کک بررسی شده و مشاهده گردید که با افزودن ترکیبات گوگردی به خوراک شدت تشکیل کک به مقدار زیادی کاهش می یابد. همچنین مورفولوژی کک تشکیل شده بوسیله سیستم SEM مطالعه شده و از EDAX جهت تعیین غلظت فلزات در لایه های کک استفاده شده است.

کلیدواژه ها

کراکینگ حرارتی، نشست کک، بازدارندۀ کک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.