تحلیل و داده کاوی داده های بیماران مبتلا به آسم و گزارش نتایج آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: NCCOS02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاها صمد سلطانی هریس

دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مصطفی لنگری زاده

دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران، ایران

چکیده

داده کاوی در مراقبت بهداشتی شاخه ی بسیار مهمی در تشخیص و فهم عمیق تر داده ه ای پزشک ی م ی باشد. داده کا وی بهداشتی در صدد حل مسائل دنیای واقعی در تشخیص و درمان بیماریها می باشد. یکی از مهمترین کاربرده ای داده کا وی در حیطه استخراج دانش، بررسی الگوهای موجود در داده ها می باشد که منجر به شناخت عوامل موثر در ابتلا به بیماری و عوامل کاهنده یا تشدید کننده آن می شود. هدف ازاین پژوهش بررسی الگوهای موجود روی داده های بیماران مبتلا به آسم است. این پژوهش بر روی مجموعه داده افراد مراجعه کننده به بیمارستان های امام خمینی و مسی ح دانشو ری انجام شده که حاوی اطلاعات 169 فرد اسمی و 85 غیر اسمی است. تحلیل هایی از قبیل اثرگذارهای کلیدی، دسته بندی بیماران و تشخیص استثنائات و نتایج حاصل از آن گزارش گردید.در انتها نیز پرسشنامه ای به روش کارت امتیاز برای تشخیص آسم ارائه شد.یافته ها حاکی از این است که فراوانترین علامت بالینی مبتلایان به آسم سرفه های شدید می باشد و این بیماری تحت تاثیر شدید هیجانات می باشد. سایر علائم نیز مورد بررسی قرار گرفتند و میزان همبستگی آنها بیان شد. داده ها به پنج گروهه و خوشه جهت انجام تحلیل های بعدی و کلی تر تجمیع شدند و وجه مشترک آنها ارائه شد و رکوردهایی که ویژگیهای غیر رایج و استثنایی داشتند نیز شناسایی شدند. سپس با تحلیل هزینه ها و تعیین مقدار آستانه برابر 612 پرسشنامه ای بر اساس ویژگیهای داده برای تشخیص آسم ارائه شد. با استفاده از چارچوب تحلیل وداده کاوی ارائه شده در این پژوهش علاوه بر استخراج دانش از روی داده ها و روابط انها می توان شکاف موجود در تصمیم گیری پزشکی در هنگام استفاده از راهکارهای بالینی را شناسایی و پر نمود.

کلیدواژه ها

داده کاوی، دسته بندی، تشخیص استثنائات، کارت امتیاز ، آسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.