بررسی مصادیق معماری پایدار در معماری بومی و سنتی ایران (نمونه های موردی ابیانه، کندوان، ماسوله، تهران قدیم)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ذولفقارزاده

استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دانشکده معماری و شهرسازی، قزوین، ایران

حسین مدی

استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دانشکده معماری و شهرسازی، قزوین، ایران

سما مدیرروستا

کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

ریحانه ولدخان

کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

چکیده

امروزه معماری پایدار و حفظ منابع انرژی، از مباحث مورد توجه در سطح بین الملل است. نتایج بحران های امروزی، ما را به سمت راهکارهای معماری پایدار سوق می دهد، از طرف دیگر به دلیل توجه زیاد جوامع به کاربرد تکنولوژی در صنعت ساختمان، از توجه طراحان به ویژگی های آب و هوایی و اقلیمی کاسته شده است و شکاف عمیقی بین ساخت و سازهای جدید و ساخت و سازهایی بر اساس اصول پایداری و حفاظت از محیط زیست دیده می شود. بی توجهی به طراحی اقلیمی و رعایت نکردن اصول پایداری در طراحی ها و نیز عدم کاربرد مصالح بومی از نمونه های بارز این موضوع است. شاید معماری بومی از نظر استحکام و نیازهای امروزی ساکنین پاسخگو نباشد، اما می توان با شناخت و استفاده صحیح از اصول آن، به ساخت و سازی پایدار و همخوان با طبیعت دست یافت. در این نوشتار بافت و معماری ابیانه، ماسوله، کندوان و نیز بخشی از تهران قدیم به عنوان مصداق هایی از معماری پایدار، مورد بررسی قرار خواهند گرفت و در نهایت با تاکید بر مباحث اقلیمی و پایداری محیط، ضمن تحلیل این موارد، در راستای تحقق پایداری، راهکارهای اقلیمی به کار برده شده در آنها بیان خواهد شد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری بومی، انرژیهای تجدیدپذیر، مصالح بومی، راهکارهای اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.