پایداری اجتماعی برداشت و تحلیلی از دیدگاه های جهانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر یوسفی قلعه سلیمی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، ایران

مهین نسترن

استادیار گروه شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان، ایران

علی زنگی آبادی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان، ایران

چکیده

پایداری اجتماعی یکی از ارکان اساسی در پایداری است که پایداری واقعی بدون توجه به ابعاد اجتماعی توسعه پایدار امکان پذیر نمی باشد.نقش مهم و کلیدی مباحث اجتماعی در طرح ها و برنامه ریزی های شهری آن را به یکی از مهمترین ابزارها در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های شهری تبدیل کرده است و آن را دریچه ای برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار قرار داده است. با این حال پایداری اجتماعی چه در سطح بین المللی و چه درسطح محلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از آنجا که مفاهیم موجود در پایداری اجتماعی به شرایط و ویژگی های خاص هر محلی وابسته است، اجرای اهداف پایداری اجتماعی در مکان های گوناگون، متفاوت است. بنابراین هر جامعه باید با توجه به شرایط اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و سیاسی خود، در کنار توجه به اهداف جهانی پایداری، تعریفی از پایداری اجتماعی ارائه داده و تحقیقات جامعی در جهت ارزیابی اینمفهوم در بستر شهر و محله خود انجام دهد.مطالعات نشان می هد، تحقیقات و پژوهش های در این زمینه در سایر کشورها از طیف وسیعتری برخوردار بوده، به گونه ای که تجربیات کشورهای دیگر می تواند در تدقیق مسئله و به تبع آن تدوین راه کارهای مناسب مؤثر افتد، از این رو پژوهش حاضر سعی در بررسی دیدگاه های جهانی نهادها و صاحب نظران و مفاهیم و مبانی پایداری اجتماعی دارد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، پایداری، پایداری اجتماعی، تجربیات جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.