جداسازی و شناسایی گونه جدید اسیدی تیوباسیلوس و ارزیابیک ارایی آن در فروشویی زیستی کانی سولفیدی باما

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: کنگره ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی
  • کد COI اختصاصی: IBRC01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراسادات حسن نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

سید منصور میبدی

استادیار میکروبیولوژی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

علی اصغر پوربهرام

کارشناس ارشد میکروبیولوژی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

بابک صادقی

استادیار شیمی، گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

جنس اسیدی تیوباسیلوس با توجه به نقشی که در فرآیند فروشوییزیستی دارد از نظر اقتصادی بسیار مهم است. رشد کند و عدم رشد برروی محیط های جامد که از مشخصات این باکتری ها است ضرورتجداسازی، شناسایی و به کار گیری گونه های جدید با کارایی بالاتر رانشان می دهد. برای جداسازی سویه از پساب کارخانه سرب و روی بامااصفهان، استفاده و در محیط کشت های مایع و جامد 9K غنی سازیو تخلیص صورت گرفت. برای شناسایی ماده ی ژنت کیی آن استخراج وژن srDNA16 موجود در آن توسط PCR تکثیر و محصول PCR تع یینتوالی شد. مقایسه این باکتری با م کیروارگانیسم های موجود در بانک ژنیNCBI ، همسانی ۹۳ درصد آن را به Acidithiobacillus ferrooxidansنشان داد. فروشویی زیستی در حضور 1 گرم سنگ معدن با مش ۱۰۰ درطی ۷ روز انجام و میزان کاهش یون فرو، pH و افزایش rh و روی آزادشده توسط باکتری در این مدت بررسی شد. پس از ۷ روز فروشویی میزان0/7 واحد کاهش ۲۰ ،pH میلی ولت افزایش rh و 3/ 0 میلی گرم کاهش یون فرو مشاهده شد. همچنین میزان روی آزاد شده از ۱۵ در روز اولبه ٥٥۰ ppm در روز هفتم افزایش یافت. نظر به این که سویه جداسازیشده رشد سریعتری نسبت به سایر گونه های مشابه دارد ) ٤روز در برابر١٤ روز( و بازده آن برای فروشویی روی از سنگ معدنی باما بالا است، میتواند جایگزین مناسبی برای Acidithiobacillus ferrooxidans درفرآیندهای فروشویی صنعتی باشد.

کلیدواژه ها

جداسازی، شناسایی، اسیدی تیوباسیلوس، فروشویی زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.