بررسی مدل های سینتیک حذف بیولوژیکی آلودگی نفتی خاک اطراف لوله های انتقال نفت توسط ری گراس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 25، شماره: 89
  • کد COI اختصاصی: JR_WWJ-25-89_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر عابدی کوپایی

استاد گروه مهندسی آب ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه صنعتی اصفهان

الهام قاهری

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدسعید اسلامیان

دانشیار گروه مهندسی آب ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه صنعتی اصفهان

هدی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک شناسی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

توسعه صنعتی قرن بیستم منجر به نابودی منابع موجود در محیط زیست از جمله هوا ، آب و خاک شده است . در این راستا آلودگی خاک به مواد نفتی در کشورهاییی که تولید کننده نفت هستند، توجه ویژه ای را می طلبد . پاکسازی محیط از آلاینده های نفتی بسیار پرهزینه و وقت گیر است . گیاه پالایی یا به عبارتی حذف بیولوژیک آلاینده ها ، یکی از روشهای مؤثر و ارزان قیمت ولی زمان بر نسبت به سایر فناوری های پاکسازی است . در این پژوهش روند منحنی سینتیک زوال هیدروکربن های نفتی خاکهای آلوده خوزستان مورد بررسی قرار گرفت . به این منظور گیاه لولیم انتخاب و به منظور بررسی روند زوال درصد ترکیبات نفتی ، پس از مرحله رشد رویشی با نمونه گیری از خاک محیط ریزوسفر هر 10 روز یک بار ، آنالیز درصد ترکیبات نفتی نمونه های خاک صورت گرفت . نتایج حاصل با سه مدل سینتیک درجه صفر ، سینتیک درجه اول و مدل هیگوچی مورد برازش قرار گرفت . نتایج حاصل از برازش داده های آزمایش با مدل های یاد شده و مقادیر ضریب تعیین ، نشان داد که بهترین برازش با مدل سینتیک درجه اول با ثابت سرعت واکنش و نیمه عمر ماده آلاینده به ترتیب 0/0098 بر روز و 71 روز صورت گرفته است . همچنین نتایج آزمایش های گیاه پالایی با استفاده از گیاه لولیم 65 درصد کاهش ترکیبات نفتی خاک را طی مدت 17 هفته نشان داد.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی ، آلودگی نفتی خاک ، مدل سینتیک ، ری گراس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.